Подготовка за неочакваното с фонд “спешна помощ”

2017.06.15

В перфектен свят всички щяхме да разполагаме с фонд за извънредни ситуации и всички можехме да предвидин какво предстои. За съжаление, това не винаги е така. Има обаче начини да се подготвим за неочакваното.

Ако не сте сигурни какво е спешен фонд, точно това е както ви звучи - всъщност са пари, които сте отделели , за да ви подготвят за всякакви извънредни ситуации, които животът може да ви предложи.

Между плащането на сметки, жилищните разходи, наем или ипотека, изплащане на кола, рождени дни, годишнини и годишни семейни почивки - да не говорим за случайни разходи – е трудно да си представиш, че останалата част от заплатата ще отиде по спешния фонд.

Имам ли нужда от спешен фонд?

Макар че всички ние можехме да се възползваме от наличието на фонд за спешни случаи, за тези с вече съществуващи медицински състояния, като диабет, астма или хранителни алергии, това е особено важно. Независимо дали става въпрос за рецепта и лекарства, лечения, медицински сметки или неочаквано пътуване до спешното отделение, разполагането на фонд за извънредни ситуации може да помогне за намаляване на стреса и тревогите.

С колко трябва да разполагам в аварийния ми фонд?

Макар да е невъзможно да се каже колко пари трябва да има в един фонд за извънредни ситуации, общо взето се допуска, че разходите за живот в размер на шест месеца могат да осигурят добра опора. Основното е да започнете. Задайте реалистична цел колко всъщност можете да оставите настрана, за да започнете веднага.

Стартирайте с малко.

Спестяването на шестмесечни разходи за живот е изключително амбициозно за повечето от нас и ако не е осезаемо, едва ли ще се придържаме към нашата цел.Ако сте в състояние да спестите само 100 лв месечно, което възлиза на 1 200 лв за една година. дори и само 500 лв ще направят голяма разлика по време на нещастното събитие.

Импулс 

Ако например целта ви е да спестите  500 лв годишно за фонда за спешна помощ, след като постигнете тази цел, ще бъдете приятно възнаградени от резултата и волята си. Импулсът често изгражда инерция, така че след достигане на първата си цел, опитайте да увеличите целта си до още 70 лв или 100 лв на месец. Това леко увеличение, разбира се, ви прави още по-добре подготвени.

Когато не сте подготвени за дъждовен ден

Въпреки че е невъзможно да се предотвратят непредвидени, извънредни ситуации, във Фератум, ние обичаме да мислим, че можем да осигурим спокойствие чрез лесен и гъвкав заем, който ви дава достъп до бързи пари.

Ние предлагаме едно приятелско решение за заем до заплата за малки парични суми от 50 до 700 лв, което можете да получите до няколко минути чрез онлайн кандидатстване.

Понякога това е цялата помощ, от която се нуждаете. Но какво, ако имате нужда от още малко? Уверяваме Ви, че нашият кредити на вноски предлага по-големи парични суми обикновено между 400 и 3000 лв.

Сега, това е облекчение!

Искате да научите повече за това как Ferratum може да направи живота ви по-лесен? Научете повече тук!