5 въпроса, които да си зададеш преди да кандидатстваш за кредит

Ако обмисляш да кандидатстваш за заем, може би ще трябва да се подготвиш с малко предварителна информация. В днешно време почти всеки има дълг или кредит под някаква форма от лизинг на автомобил, през кредитни карти, ипотеки, потребителски, стокови или бързи кредити, та чак до студентски заеми.

Така че, ако смяташ да кандидатствате за нов бърз кредит, най-важното е да вземеш информирани решения.

Първо, увери се, че кандидатстваш за заем по правилните причини. На второ място, важно е да проучиш възможностите си и да знаеш какво да търсиш, когато кандидатстваш за заем.

Преди да кандидатстваш за кредит, задай си тези пет въпроса:

1. Колко точно пари ти трябват назаем?

Преди да кандидатстваш за заем, запитай се колко пари наистина трябва да заемеш. Ако целта на кредита е да закупиш артикул, например, възможно ли е да спестиш за половината от артикула като по този начин намалиш сумата, която трябва да вземеш?

Ако се нуждаете от кредит за повече време, следователно спестяване на пари предварително не е опция.

Във всеки случай винаги преглеждай бюджета си и прави необходимите корекции. След като разполагаш с актуален бюджет, ще можеш да видиш колко пари имаш на разположение и колко не ти достигат.

2. Имам ли достатъчно доходи, за да погасявам заема и лихвите?

С ревизирания си бюджет се увери, че месечните ти доходи са достатъчни, за да изплатиш поне минималната месечна сума и в идеалния случай лихвата, натрупана през периода.

За да проучиш общите разходи за заем, включително лихвени такси и месечни плащания, разгледай онлайн калкулатора на Ferratum.

Ако след като използваш кредитния калкулатор и прегледаш бюджета си, изглежда, че ще имаш проблем да плащаш погасителните вноски по кредита, то може би не е добра идея да вземаш друг заем, защото в последствие може да се наложи да теглиш следващ, за да погасяваш този и влизаш в поредната дългова спирала.

3. Кога трябва да изплатя заема?

Срокът на заема или времето, през което трябва да го погасиш варира в зависимост от вида заем, за който кандидатстваш и сумата, която искаш да обезпечиш. От седмици до месеци, най-важното е да избереш размера на кредита, срока и свързаните с него лихвени проценти според твоя бюджет и ситуация.

4. Как ще управлявам другите ми дългове?

Ако вече имаш други кредити, като например кредитна карта или други заеми, поемането на по-голям дълг не е добра идея, тъй като само ще доведе до по-нататъшно задлъжняване.

Преди да кандидатстваш за краткосрочен заем, увери се, че в момента плащаш удобни кредитни вноски по другите кредити. Дали твоят бюджет позволява да управляваш друг кредит?

5. Избрал ли съм най-добрата институция за заема, който искам?

На пазара има много финансови институции, които предлагат краткосрочни опции за заем, включително банки. Освен таксите и условията, важно е да се чувстваш комфортно в избраната от теб финансова институция.

Увери се, че всички такси са ясни и че компанията е надеждна.

Процесът на подбор на подходящата кредитна институция ще ти помогне да се чувстваш по-уверен в своя избор.

Като международен пионер в областта на финансовите технологии и мобилното кредитиране, ние разширихме дейността си в 19 страни от 2005 г. насам.

Когато кандидатстваш за онлайн кредит от Ferratum, можеш да си сигурен, че си в добри ръце. Вярваме в пълната прозрачност. Няма скрити такси. Ferratum е лицензирана и регулирана от БНБ, а дружеството е и член на Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК).

Нашата мисия е проста - да предоставим най-добрите, най-бързи и най-лесни за ползване кредитни и банкови услуги, достъпни с 24/7 персонално обслужване на клиенти. Кандидатствай онлайн само за няколко минути и получи необходимите пари в рамките на един ден.

Вземи бърз кредит до минути.

Кандидатствай

 

Можеш да прочетеш и другите ни статии

Sorry, there are errors on the page: