Подготовка за неочакваното с фонд “спешна помощ”

В перфектен свят всички щяхме да разполагаме с фонд за извънредни ситуации и всички можехме да предвидин какво предстои. За съжаление, това не винаги е така. Има обаче начини да се подготвим за неочакваното.

Ако не си сигурен какво е спешен фонд, точно това е както ти звучи - всъщност са пари, които си отделел, за да те подготвят за всякакви извънредни ситуации, които животът може да ти предложи.

Между плащането на сметки, жилищните разходи, наем или ипотека, изплащане на кола, рождени дни, годишнини и годишни семейни почивки - да не говорим за случайни разходи – е трудно да си представиш, че останалата част от заплатата ще отиде по спешния фонд.

Имам ли нужда от спешен фонд?

Макар че всички ние можехме да се възползваме от наличието на фонд за спешни случаи, за тези с вече съществуващи медицински състояния, като диабет, астма или хранителни алергии, това е особено важно. Независимо дали става въпрос за рецепта и лекарства, лечения, медицински сметки или неочаквано пътуване до спешното отделение, разполагането на фонд за извънредни ситуации може да помогне за намаляване на стреса и тревогите.

С колко трябва да разполагам в аварийния ми фонд?

Макар да е невъзможно да се каже колко пари трябва да има в един фонд за извънредни ситуации, общо взето се допуска, че разходите за живот в размер на шест месеца могат да осигурят добра опора. Основното е да започнеш. Задай реалистична цел колко всъщност можеш да оставиш настрана, за да започнеш веднага.

Стартирай с малко

Спестяването на шестмесечни разходи за живот е изключително амбициозно за повечето от нас и ако не е осезаемо, едва ли ще се придържаме към нашата цел.Ако си в състояние да спестиш само 100 лв месечно, което възлиза на 1 200 лв за една година, то дори и само 500 лв. ще доведат до голяма разлика, в случай на неприятно събитие.

Импулс

Ако например целта ти е да спестиш 500 лв. годишно за фонда за спешна помощ, след като постигнеш тази цел, ще бъдеш приятно възнаграден от резултата и волята си. Импулсът често изгражда инерция, така че след достигане на първата си цел, опитай да увеличиш целта си до още 70 или 100 лв. на месец. Това леко увеличение, разбира се, те прави още по-добре подготвен.

Когато не си подготвен за дъждовен ден

Въпреки че е невъзможно да се предотвратят непредвидени, извънредни ситуации, във Ferratum, ние обичаме да мислим, че можем да осигурим спокойствие чрез лесен и гъвкав заем, който ти дава достъп до бързи пари.

Ние предлагаме едно приятелско решение за заем до заплата за малки парични суми от 100 до 1000 лв., което може да получиш до няколко минути чрез онлайн кандидатстване.

Понякога това е цялата помощ, от която се нуждаеш. Но какво, ако имаш нужда от още малко? Уверяваме те, че нашият кредити на вноски предлага по-големи парични суми - между 400 и 6000 лв., но разсрочени в по-дълъг период.

Сега, това е облекчение!

Искаш да научиш повече за това как Ferratum може да направи живота ти по-лесен? Научи повече тук!

Вземи бърз кредит до минути.

Кандидатствай

 

Можеш да прочетеш и другите ни статии

Sorry, there are errors on the page: