Защо е важно всяко семейство да има фонд за черни дни?

Едно от най-важните неща за всяко ново семейство е финансовата стабилност. Животът е изпълнен с неочаквани развои и обрати и е добре да си подготвен за всякакви предизвикателства.

Значението на спестяванията

Балансирайки между ежедневните разходи и опитвайки се едновременно с това да подсигуриш както семейството, така и бъдещето на детето си, понякога забравяш доколко би повлиял един неочакван разход на месечния ти бюджет.

Независимо дали ти остават две седмици до заплата или колата ти се развали точно, когато имаш няколко сметки за плащане, каквато и да е ситуацията, ще се наложи да нарушиш целостта на бюджета си.

В такива моменти допълнителните пари биха ти осигурили спокойствието, от което се нуждаеш. Да започнеш да заделяш определена сума е важно, за да предпазиш семейството си от непредвидени ситуации.

Колко пари трябва да спестявам?

Колко пари трябва да спестяваш зависи от доходите, с които разполагаш, от това колко е голямо семейството ти, от месечните ти разходи и разбира се стандарта ти на живот. Експертите препоръчват минималната сума да е равна на около 3-6 месеца спестявания, според месечните ти приходи.

Започни отнякъде и увеличавай

Спестявания за период от 3-6 месеца могат да прозвучат като голяма сума, но по-важното е да започнеш отнякъде. Задай си въпроса какво е минималното количество, което можеш да спестяваш всеки месец?

Започни с малка сума. Направи възможното и забрави безпокойството, скоро фондът ти ще се увеличи. След шест месеца спестяване на малки суми, започни да увеличаваш сумата с всеки месец, дори и да е с малко.

Какво още?

Докато плавно увеличаваш спестяванията си, често може да се случи така, че да изникнат непредвидени разходи.

Когато се случи нещо подобно, независимо, от това дали си спестявал, допълнителните средства могат да се окажат недостатъчни да покрият непредвидения разход. Какво следва? В такива моменти бързия кредит онлайн, като например заемът до заплата, може да се окаже добре дошъл.

Кандидатствай онлайн по всяко време, 24/7, без хартиени документи и без чакане по опашки. Кандидатстването отнема само няколко минути, а след одобрение, получаваш парите още в същия ден.

Върни парите в рамките на 30 дни и продължи да управляваш финансите си и да увеличаваш фонда си, както досега. По този начин можеш да си осигуриш спокойствието, от което се нуждаеш!

Вземи бърз кредит до минути.

Кандидатствай

 

Можеш да прочетеш и другите ни статии

Sorry, there are errors on the page: