Как да кандидатствам

Онлайн заявка

Можеш да изпратиш заявка за кредит от тук : 

Увери се сам колко е бързо, лесно и дискретно!

Кандидатствай за бърз кредит от Фератум от всяко мобилно устройство - смартфон, таблет или компютър.

Кандидатстването за Бърз заем онлайн е бързо, лесно и удобно!

Кандидатстваш с 3 кратки стъпки:

1.       Избери необходимата сума и срок в нашия кредитен калкулатор, който ще изчисли общо дължимата сума за периода. Този период може да бъде от 5 до 45 дни за Микрозаемите и от 2 до 12 месеца за Заемите на вноски.

2.       Щом избереш желаната сума и срок, натиснете бутона "КАНДИДАТСТВАЙ". Ще бъдеш насочен към кратка онлайн форма, която трябва да попълниш.

3.       След кратка проверка от наша страна на посочените от теб данни и на кредитната ти история, ще получиш SMS отговор на посочения от теб мобилен номер, дали кандидатурата за исканата сума е одобрена и какви са параметрите на заема, за който си одобрен. Ще получиш също така инструкции как успешно да завършиш процеса по кандидатстване за заем.


Как да подпиша договора за кредит

До 5 минути след разглеждане на заявката ще получиш SMS със становище по искането. Прочети внимателно всички SMS съобщения, които изпращаме.

Ако искането за кредит е одобрено, и желаеш да сключите договора за кредит, трябва да потвърдиш съгласието си по един от двата начина:

1. Чрез SMS на кратък номер 1917

      Напиши нов SMS изцяло на латиница, съдържащ следния текст, в посочения ред, като оставиш разстояние между думите: FER PRIEMAM

      Изпрати на кратък номер 1917.

Моля, имай предвид, че успешно потвърдително съобщение може да бъде изпратено само от GSM номера, който си посочил в искането за кредит. Потвърждение от друг GSM номер не се допуска.

2. Чрез уеб код

      В момента на одобрение, получаваш 4 цифрен уеб код на твоя GSM номер. Използвай получения уеб код,  като го попълниш в поле ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ЗАЕМ на началната страница на сайта. За да потвърдиш в полетата трябва да въведеш твоето ЕГН и получения уеб код. След това не е необходимо да ги въвеждаш повторно.

Потвърждение на самоличността

При одобрение, кандидатстващите за първи път за заем от Фератум, трябва да изпратят сканирано копие на личната си карта на имейл info@ferratum.bg.  В темата на съобщението запиши имената си, за да можем приоритетно да прегледаме имейла.След като получим коректно копието, сумата се нарежда.

Ще бъдеш уведомени с SMS за извършения превод.

Получаване на сумата по банкова сметка

След като получим потвърждение на договора чрез SMS или уеб код, сумата ще бъде наредена по посочената от теб сметка. За да се извърши успешно банковият превод е необходимо ти да си титуляр на посочената банкова сметка.

Моля, обърни внимание, че преводите към сметка в Банка ДСК и Пощенска банка се извърщват в реално време. Преводи извън посочените е възможно да бъдат забавени. В такива случаи, най-учтиво молим да се обръщате към клона на банката, обслужваща вашата сметка. Забавяне на преводи може да има също и когато сумите са наредени в събота, неделя или през официален празничен ден.