Как да кандидатствам

Онлайн заявка

Можете да изпратите заявка за кредит от тук : 

Уверете се сами колко е бързо, лесно и дискретно!

Кандидатствай за бърз кредит от Фератум от всяко мобилно устройство - смартфон, таблет или компютър.

Кандидатстването за Бърз заем онлайн е бързо, лесно и удобно!

Кандидатствате с 3 кратки стъпки:

1.       Изберете необходимата ви сума и срок в нашия кредитен калкулатор, който ще изчисли общо дължимата сума за периода. Този период може да бъде от 5 до 45 дни за Микрозаемите и от 2 до 12 месеца за Заемите на вноски.

2.       Щом изберете желаната сума и срок, натиснете бутона "КАНДИДАТСТВАЙ". Ще бъдете насочени към кратка онлайн форма, която трябва да попълните.

3.       След кратка проверка от наша страна на посочените от вас данни и на кредитната ви история, ще получите SMS отговор на посочения от вас мобилен номер, дали кандидатурата за исканата сума е одобрена и какви са параметрите на заема, за който сте одобрен. Ще получите също така инструкции как успешно да завършите процеса по кандидатстване за заем.


Как да потвърдя заявката си за кредит

До 5 минути след разглеждане на заявката ще получите SMS със становище по искането Ви. Прочетете внимателно всички SMS съобщения, които Ви изпращаме.

Ако искането за кредит е одобрено, и желаете да сключите договора за кредит, трябва да потвърдите съгласието си по един от двата начина:

1. Чрез SMS на кратък номер 1917

      Напишете нов SMS изцяло на латиница, съдържащ следния текст, в посочения ред, като оставите разстояние между думите: FER PRIEMAM

      Изпратете на кратък номер 1917.

Моля, имайте предвид, че успешно потвърдително съобщение може да бъде изпратено само от GSM номера, който сте посочили в искането за кредит. Потвърждение от друг GSM номер не се допуска.

2. Чрез уеб код

      В момента на одобрение, Вие получавате 4 цифрен уеб код на Вашия GSM номер. Използвайте получения уеб код,  като го попълните в поле ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ЗАЕМ на началната страница на сайта. За да потвърдите в полетата трябва да въведете Вашето ЕГН и получения уеб код. След това не е необходимо да ги въвеждате повторно.

Потвърждение на самоличността

При одобрение, кандидатстващите за първи път за заем от Фератум, трябва да изпратят сканирано копие на личната си карта на имейл info@ferratum.bg.  В темата на съобщението запишете имената си, за да можем приоритетно да прегледаме имейла ви.
След като получим коректно копието, сумата се нарежда. Ще бъдете уведомени с SMS за извършения превод.

Получаване на сумата по банкова сметка

След като получим потвърждение на договора чрез SMS или уеб код, сумата ще бъде наредена по посочената от вас  сметка. За да се извърши успешно банковият превод е необходимо вие да сте титуляр на посочената банкова сметка.

Моля, обърнете внимание, че преводите към сметка в УниКредит Булбанк, Банка ДСК, ОББ, ПИБ и Пощенска банка се извърщват в реално време. Преводи извън посочените е възможно да бъдат забавени. В такива случаи, най-учтиво молим да се обръщате към клона на банката, обслужваща вашата сметка. Забавяне на преводи може да има също и когато сумите са наредени в събота, неделя или през официален празничен ден.