Какво да правя, ако ми свършат парите?

Ако се намирате в ситуация, в която сте свършили парите, с които живеете, трябва да вземете няколко много важни решения.

Решете дали ще информирате семейството си, че сте свършили парите

Вашето семейство се грижи за вас и естествено не иска да ви види да преживявате трудности. Някои хора избират да не казват на семейството им за техните финансови проблеми, докато други смятат, че е по-добре да не замълчат, за да може заедно да излязат от ситуацията. Когато решите да кажете на семейството си, уверете се, че няма да скриете нищо и ще им покажете цялата финансова картинка, за да могат  те да вземат решение как да помогнат.

Разберете значението на бюджетирането, за да избегнете парични дефицити

Паричен дефицит е, когато сте изхарчили повече от колкото сте спечелили. За да се стигне до недостиг на пари най-вероятно изкарвате по-малко отколкото харчите. Трябва да имате предвиден бюджет, за да не стига до парична криза. Много хора виждат бюджета като белезници, които ги ограничават, но това не е точно така. Съставянето на бюджет ви помага да контролирате разходите и спестяванията си. Без бюджетирането трудно ще създадете финансово бъдещето за себе си.

Не вземайте краткосрочни кредити, ако не разполагате с доходи

Нещо, което някои хора правят когато свършат парите, е да вземат бърз заем, знаейки, че няма да могат да го погасят. Краткосрочни кредитни линии са по-подходящи за хора, които имат работа, които получават месечна заплата или доход

Защо сте попаднали в ситуация на паричен недостиг

След като емоцията от недостиг на пари утихне, замислете се защо се е стигнало до тук. Основната причина за изчерпване на парите може да бъде поради: или преразход, или имате твърде много дългове за погасяване. Разберете каква е причината и потърсете начин да не се повтаря.

Ако мислите, че ​​ще изпитате парични проблеми, помислите за малък бърз заем

Тези от вас, които имат постоянен месечен доход, но все пак имат нужда от бързи пари, могат да проверят заемите до заплата, които кредиторите предлагат. Някои компании като Фератум ,например, предлагат първи заем до заплата с 0% лихва за срок до 15 дни. Това е добра възможност да се възползвате от пари назаем за кратко, които да погасите със следващото месечно възнаграждение.

Ако ви свършат парите, не се паникьосвайте. Никога не вземайте екстремни решения- говорете, обсъдете, помислете, винаги има начин да излезете от ситуацията. Ако редовно следите финансите си, лесно ще предвиди подобна ситуация. Ако наистина има предпоставки за нея, не чакайте до последния момент. Обсъдете ситуацията с вашите приятели, семейство или кредитор.