План за бедствия: Съвети и трикове за неочаквани разходи

Какво би станало, ако утре щяхте да загубите работата си? Имате ли спестявания, които да ползвате или ще имате проблеми веднага? Ако колата ви изгасне, откъде ще дойдат парите, за да ви върне на пътя? Вашата застраховка ще се погрижи ли за вас? Дългът не винаги може да се избегне. Можем да му се изплъзнем, но може и да се взриви в нашите лица, когато най-малко го очакваме. Ето някои съвети за това, какво трябва да направите сега, за да се подготвите за напред.

Започнете спешен фонд

Спестяването на средства за спешни случаи е най-добрият начин да бъдете подготвени за всякакви обстоятелства. Отворете нова спестовна сметка и се опитайте да спестите достатъчно пари, за да излезете от неприятностите, ако е необходимо възможно най-бързо. Добър пример е да се спести тримесечна заплата в случай, че загубите работата си. Това ви дава два месеца, за да намерите нова работа и допълнителено пари, докато получите новата си заплата.

Бюджет за спешни нужди = по-малко стрес

Винаги е по-лесно да намерите допълнителни пари в случай на спешност, ако бюджетът за нея е на първо място. Създайте месечен бюджет, за да проследявате разходите си спрямо доходите си и да го използвате, за да направите възможно най-много спестявания. Знаейки точно какво идва и излиза всеки месец ще сте информирани какво се случва, вместо да получите шок, когато голяма, просрочена сметка, идва през вратата ви.

Потърсете потенциални проблеми, които биха могли да ескалират, и внимателно ги наблюдавайте

Не можете да предскажете бъдещето, но понякога можете да получите намек, че нещо голямо може да се обърка и можете да се подготвите за най-лошото.. Ако колата ви едва пали или понякога издава необичаен шум, не е немислимо тя да се разпадне скоро. Ако в метеорологичния доклад се казва, че тежката буря е на път , за няколко дни може да сте на път да се наводните или да загубите част от покрива си. Представянето на проблем, преди да се развие, ви дава време да предприемете стъпки, за да ги избегнете напълно или поне да имате готовност да се справят с тях, ако се случат.

Проверете застраховката си

Проверете вашата здравноосигурителна полица, за да видите дали тя ви покрива за дълги периоди на заболяване или нараняване, които биха могли да ви извадят от работа. Можете да вземете обезщетение за уволнение и обезщетение за безработица, за да си помогнете, ако загубите работата си. Също така проверете дали застраховката на дома ви и съдържанието ще ви покрие повреди или счупвания около къщата. Винаги е по-добре да плащате премия, отколкото да се опитвате сами да платите цялата сметка.

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +