6 съвета да спестиш бързи пари от заплата за това лято

Лятото е точно зад ъгъла и ако сте като нас, лятото означава почивка. Представете си, че лежите на плажа в Тайланд, държите Пина Колада в ръка, усещате слънчевите лъчи по лицето си, а красивия бял пясък между пръстите на краката си. Или шофирате през тропическата савана, снимайки стада от слонове в далечината и наслаждавайки на 5-метровите жирафи, които дъвчат листата си на закуска. Или може би, усещате пулса на града, който никога не спи, възхищавайки се на невероятната архитектура на Empire State, с ококорени от ярките светлини на Таймс Скуеър очи.

Какъвто и да е вашият ваканционен сън, лятото все още не е тук и имате време да спестите малко бързи пари, вместо да вземете пари на заем.

Ето шест полезни съвета, които да ви помогнат:

1. Задайте цел за спестявания

Ако знаете, че ваканцията ви ще струва 600 лв, разберете колко пари ще трябва да спестявате всяка седмица или месец, за да постигнете тази цел. Например, ако можете да заделяте по 50лв настрана за шест седмици, вече сте наполовина!

2. Платете първо на себе си

Свържете се с вашия отдел Финанси или HR и ги накарайте да разпределят директно 5% до 10% от вашата заплата във вашата спестовна сметка.

3. Прегледайте месечните си разходи

Определете основните си разходи, като наем, хранителни стоки и сметки като електричество. Не забравяйте да включите и мобилен телефон, интернет, поддръжка на колата, карта за фитнес.

След като установите основните си разходи, проверявайте банковата си сметка в края на всяка седмица, за да видите къде отиват другите ви пари. В края на месеца прегледайте общите си разходи.

4. Определете бюджет

Комбинирайте разходите за забавления с основните. От колко пари имате нужда за развлечения и забавления всяка седмица? Можете ли да ядете само веднъж или два пъти седмично навън? Наистина ли имате нужда от абонамента си за кабелна телевизия в допълнение към абонамента си за Netflix?

5. Започнете да спестявате сега

Започнете да си носите обяд от вкъщи, вместо да купувате такъв. Вече е топло и можете да ходите пеша до работа и да пестите от градски транспорт или гориво.

6. Приложение за спестяване

Почти всеки има смартфон – използвайте го максимално! Има приложения, които могат да ви помогнат да проследявате разходите си и да съдействат при бюджетирането.

Но тук, във Ferratum, разбираме, че въпреки най-добрите ви опити за спестяване на бързи пари, понякога се нуждаете от малко помощ. Ето защо ние сме проектирали лесна, гъвкава, краткосрочна финансова опция, която ви позволява бързо да получите достъп до пари до заплата .

Нашето предложение "Заем до заплата" е перфектното решение за парични суми, обикновено между 50 и 700 лв от 5 до 45 дни. Може да очаквате бързи пари в рамките на няколко минути.

 

Така че, каквато и да е текущата ви ситуация на спестявания, вашата лятна ваканция може да се превърне в реалност. Сега това е причината да се усмихнете.

 

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +