Как да се насладим на плажа без да се приберем червени като рак

Слънчевите лъчи са много полезни за тялото ни: те повишават производствто на витамин D, а серотонинът повдига настроението ни! Но като повечето от хубавите неща в живота, твърде много от това не води до нищо добро. Слънчевите лъчи ще ви дадат онзи летен тен, но същите лъчи причиняват слънчево изгаряне, бръчки и дори рак на кожата. Ето осем съвета как да се насладите на летните слънчеви лъчи. Надяваме се, че помага!

Останете на сянка и се покрийте

Най-ефективният начин да защитите кожата си е да останете скрити от слънцето - особено когато лъчите са най-силни. В часовете след 11 и 3 следобед, слънцето е най-силно. Носете по-светли цветове за допълнителна защита - знаете ли, че бяла тениска ви дава същата защита като SPF 7 слънцезащитен крем? Не забравяйте да покриете  главата и ушите си, това е първото нещо, което тези UV лъчи докосват.

Изберете подходящия слънцезащитен крем

Слънцезащитната индустрия е огромен пазар, но коя марка предлага най-добрата защита? Знаете ли какво означава SPF при слънцезащитните продукти? Незащитената кожа изгаря след около 10 минути при силно слънце. Степента на защита (SPF) на слънцезащитен крем показва колко пъти повече от тези 10 минути слънцезащитните продукти предпазват кожата. Така че, слънцезащитни продукти със SPF 30 предлагат 30 пъти по 10 минути защита. Това е 300 минути - или пет часа, при тестови условия. Слънцезащитните продукти се износват бързо - особено ако се изпотявате. Уверете се, че изпозлвате крем на всеки 2 часа. Трябва да изберете слънцезащитен крем с най-малко SPF 15 за добра защита от слънцето, но колкото по-висок е факторът, толкова по-добре. Двете най-важни съставки на слънцезащитния спрей са цинковият оксид и титаниевият диоксид - те предлагат най-добрата защита срещу UV светлина. По принцип  лосионите предлагат по-добро покритие и защита от маслените спрейове. Освен това няма да дишате нищо вредно.

Не избягвайте слънцезащитните продукти.

Трябва да прилагате слънцезащитен крем всеки слънчев ден като се мажете редовно. Облаците блокират около 20% от вредните ултравиолетови лъчи, така че не правете грешката да мислите, че в облачен ден не е нужно да позлвате защита. Трябва да поставите слънцезащитния крем най-малко 20 минути преди да излезете навън, така че да има достатъчно време, за да поеме в кожата. И когато става въпрос за деца, няма такова нещо като прекалено много слънцезащитни продукти!.

Уверете се, че слънцезащитния крем не е остарял.

Повечето слънцезащитни продукти имат срок на годност 3 години. В Европа всички козметични продукти трябва да показват POA (Period After Opening), което ви показва колко месеца продуктът е добър, след като бъде отворен за първи път. Потърсете малък символ, който прилича на контейнер с отворен капак и номер до него. Това число означава колко месеца вашето слънцезащитно средство ще продължи да бъде ефективно.

Обърнете специално внимание на малките деца.

Не е изненада, че децата са много по-активни от възрастните. Те се движат много повече, изпотяват се и непрекъснато влизат и излизат от басейна, което означава, че се нуждаят от повече слънцезащита, отколкото възрастни. SPF 15 не е добър за деликатната кожа, така че използвайте най-малко SPF 30 върху децата. Кожата на бебетата е още по-чувствителна към слънцето, а повредите, причинени от излагането на слънце, могат да доведат до сериозни проблеми по-нататък . Затова ги пазете на сянка. Особено, ако те са на възраст под 6 месеца.

Защитете очите си.

Ден със силно слънце без защита на очите може да причини временен, но болезнен дискомфорт на очите ви, така че не забравяйте да носите слънчеви очила, когато сте навън. Не е нужно да ви напомняме, че не е добра идея да погледнете директно към слънцето!

Бъдите подготвени.

През летните месеци времето и интензивността на слънцето могат неочаквано да се променят. Дори и да не сте на почивка, винаги носете слънцезащитни продукти, слънчеви очила и шапка с вас в случай. Можете да ги държите в чантата или колата си, но се уверете ,че имате слънцезащитен крем с вас.

Искате да научите как Фератум може да нарпави животът ви по-лесен. Кликнете тук. 

В случай на нужда от финансови средства за лятната почивка, не забравяйте, че всеки първи кредит до 700лв до 15 дни е без лихва. Връщате толкова, колкото сте взели.

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +