Как да намерите евтини самолетни билети?

Поради нарастващите разходи за гориво и допълнителните такси за пътниците, наложени от авиокомпаниите, може да бъде доста трудно да се намерят евтини полети.

Тъй като не е възможно да се стигне до всяка дестинация, летенето понякога е единственият вариант, да не споменаваме много пъти най-бързият начин да получите вашата дестинация.

За щастие има много неща, които можете да направите, за да намерите най-евтините тарифи и да избегнете плащането на допълнителните разходи.

Получете най-добрата оферта

В някои дни от седмицата много авиолинии предлагат най-евтините си билети. Винаги пазарувайте и сравнявайте цените на сайтове. Освен това настройте сигнали за пътуване, за да можете да получавате известие, когато полетите за вашата дестинация се продават.

Летете през по-малко натоварените периоди

Вторник, сряда и събота са най-малко пренаселените дни в летищата, което означава, че местата могат да бъдат запазени по-евтино, отколкото през другите дни на седмицата. Също така, рано сутринта е отлично време за намиране на евтини билети, защото много хора не са склонни да се събудят преди изгрев слънце, за да хванат полета си.

Купете билета си предварително

Много пътници не знаят, че има идеално време за закупуване на самолетен билет. Ако купувате билет прекалено рано или късно (т.е. твърде близо до датата на заминаване или твърде далеч от датата на заминаване), рискувате в крайна сметка да плащате повече, отколкото искате. Идеалното време за закупуване на самолетен билет е три месеца и шест седмици преди датата, на която желаете да пътувате.

Избягвайте допълнителни такси

Днес има много допълнителни такси, които могат да бъдат добавени от авиокомпаниите. Лудост е, но някои авиокомпании дори начисляват на клиентите си вода или тоалетна! Обърнете внимание на други тайни такси, включително такса за да се свържете с отдела за обслужване на клиенти и да направите резервация по телефона.

Ограничете багажа си

Таксите за багаж варират значително от една авиокомпания до друга, но истината е, че всички авиокомпании имат такси за багаж. Някои авиокомпании включват първата чанта безплатно, но е много обичайно бюджетните авиокомпании да искат сума за всички регистрирани чанти. Вместо да плащате за допълнителен багаж, по-добре е да намалите броя на нещата, които носите в пътуването си. Запитайте се: наистина ли трябва да взема този допълнителен чифт обувки?. Разбира се, това може да е трудно, но се опитайте да се ограничите до най-важното. Друг добър съвет е да носите на вас най-тежките си предмети, като вашето вълнено палто или тежки ботуши за туризъм.

Имате ли съвети как да намерите най-добрите си оферти? Споделете вашите предложения тук.