Как да разпознаем невидимите разходи и да бъдем по-внимателни за парите?

Терминът "невидими разходи" все повече се използва днес, но малцина знаят точно какво включват и как да ги идентифицират. Тези разходи са разходи, които осъзнавате твърде късно - обикновено в края на месеца, когато балансирате парите си.

В повечето случай, когато си правите стемките, знаете точно колко ще струват нещата. Понякога, обаче, поради липса на време или липса на концентрация, продължавате да повтаряте едни и същи грешки. Прочетете и научете как да бъдете по-внимателни относно парите си!

Запитайте се колко са важни продуктите и услугите, които купувате

Първото нещо, което трябва да въведете, е навикът да проверявате ползата от продуктите и услугите, които купувате. Може лесно да се случи, че купувате продукти, от които всъщност не се нуждаете, харчите твърде много пари по емоционални причини или харчите пари за услуги или работа, които не ви трябват. Организирайте парите, които харчите например през уикендите, но също така се уверете, че имате достатъчно средства в края на месеца. Ако имате нужда от интелигентно решение, вземете малък заем до следващата работна заплата и решете непосредствените финансови проблеми сега.

Проверете всичко два пъти

Уверете се, че проверявате отново всички разходи като допълнителни начини за спестяване на пари, например от колата, която шофирате. Ако сте я закупили втора ръка, възможно е тя да има някои стари компоненти, които консумират повече гориво или масло, отколкото по-новите автомобили и следователно ще струват повече пари. Или може би колата ви се нуждае от малки ремонти на регулярна основа. Съсредоточете се върху парите, които харчите за ремонтите и, ако е необходимо, търсете кола, която е по-надеждна и по-ефективна. Можете да разчитатет на бърз кредит, когато имате нужда , купувайте по-евтино гориво и намалете месечните си разходи в дългосрочен план.

Харчете разумно

Дори и да изглежда неутраулно, понякога да се отделят повече пари за продукт или услуга на първо място, може да означава спестяване на повече бързи пари в дългосрочен план. Например, ако искате да купите нова пералня, което е значителна инвестиция, вместо да отидете на най-евтиния модел, погледнете за възможни кредитни варианти и изберете по-ефективен модел. С течение на времето първоначалната инвестиция ще бъде намалена, а разходите за потребление на енергия ще бъдат много по-ниски.

Кои са вашите разходи, които можете да намалите през следващия месец?

Ако имате нужда от малка финансова подкрепа, винаги можете да кандидатствате от тук.