Как да се измъкнем от дълга

Има само няколко неща, които са по-стресиращи от това, че сте в дълг и че сте се притеснили как да се справите, когато кредитори са зад гърба ви. Може би не сте сигурни как да излезете от дълга си. Е, не сте сами. За щастие има експерти, които могат да ви покажат някои практически начини да ви помогнат да изплатите дълга си.

Първо, има моменти, когато задлъжняването е неизбежно. Можете да си купите жилище, кола, да плащате медицински разноски или да плащате за обучение на детето си, например. Ако не разполагате с финансовите средства, за да направите голяма покупка в пълен размер, тогава тегленето на заем често може да бъде много умен ход.

Има обаче ситуации, в които можете да заемате повече пари, отколкото можете да си позволите да върнете. Тогава можете да се окажете в беда. Важно е обаче да не се паникьосвате. Винаги можете да намерите решения, които да ви помогнат да се отървете от вашия дълг.

Ето някои практически съвети, които да ви помогнат да се справите с дълга:

Оценете Вашите финанси 

Оценка на вашите финанси. Винаги започвайте Нова година, като разгледате както финансовите ви грешки, така и финансовите успехи от миналата година. Какво можете да научите от това? Какво направихте добре? Какво можехте да направите по-добре? Изгответе бюджет за следващата година, като използвате уроците, които сте научили от предходната година, и я използвайте, за да планирате разходите си за следващата година.

Планирайте добре и пазарувайте умно

Направете списък на нещата, които трябва да купите, преди да пазарувате. Знаейте точно от какво се нуждаете предварително и се придържайте само към закупуването на тези неща, които  ви позволяват да останете в рамките на вашия бюджет. Опитайте да купите в насипно състояние; Обединявайки се със семейството или приятелите си, за да купите хранителни продукти в насипно състояние, също може да помогне в пестенето на пари.

Ако сте склонни да похарчите повечете пари за Коледа, и това е важно за вас, подгответе се предварително. Помислете за бюджетиране и купуване на подаръци през цялата година и избягвайте последната минута .

Почнете работа на непълно работно време и продавайте това, от което не се нуждаете 

Един от най-добрите начини да се отървете от дълга е да вземете допълнителна временна работа на непълно работно време. Допълнителните пари, които печелите, са чудесен начин да си платите сметките.

Друг чудесен начин да получите някои допълнителни пари, за да платите на вашите дългове, е продажба на вещи в интернет, например. Продайте тези неща, за да вземете допълнителни пари в брой, за да изплатите дълговете си.

Обмислете да говорите с експерт

Ако откриете, че бюджетирането не е във вашата ДНК, тогава финансовата помощ може да бъде следващото най-добро нещо. Не е нужно финансовият експерт да бъде професионалист като например счетоводител, за който трябва да платите. Вместо това, той може да е приятел с добър усет за пари и който има опит с финансите.

Имате ли съвети, които можете да споделите по темата? Харесйте тази публикация, ако смятате, че е полезна. Споделете тази публикация, ако знаете други, които биха могли да я намерят полезна. Още велики истории и съвети за нашия блог!

Искате да знаете как Ferratum може да направи живота ви по-лесен? Научете повече тук

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +