Свободата да избираш

svoboda da izbirash

Нека бъдем честни - живеем в доста удобни времена, нали? Изобилието от количесто и вариации, с което разполагаме всеки ден, е невероятно. Дори и с една бърза разходка из местния супермаркет , се вижда огромното разнообразие на артикули.

По пътя към работа може да си зададете въпроса: "Дали да си взема соево лате или нискомаслено фрапучино?". "Дали да си купя Android или iPhone?". Ние сме наистина сме разглезени.

За нас изборът ни е неограничен - не само за материални блага, а за всяко решение, което имаме защото имаме свободата да го направим. Ние постоянно сме изложени на различни избори.

Вземане на решения 

Според статия в The Huffington Post средният работещ възрастен прави около 12 решения преди 9:00 ч сутринта. Същата статия се позовава и на проучване на Cornell Unversity, в което се посочва, че като възрастни вземаме около 70+ решения на ден.

Истината е, че често сме заети с вземането на решения, но може би без никаква реална мисъл. Всеки избор, който правим обаче, оформя нашата идентичност и оформя нашия живот. От избора на работодателя, от типа на работата, която вършим, от квартала, в който живеем - това са всички съзнателни решения.

Но всички малки решения през целия ден, за които всъщност не мислим, оказват влияние върху живота ни. Големи или малки, все трябва да решаваме.

Как виждате нещата

Обективът, от който гледаме нещата, влияе върху нашия избор. Можем например да кажем, че никога нямаме пари да вършим това, което искаме да направим, или да купим това, което искаме да купим.

Все пак, как харчим парите си и как виждаме парите, също е избор. Парите са нещо, което ви причинява тревога или го виждате като нещо, което ви овластява.

Понякога отлагаме вземането на решения, защото очакваме, че решението ще бъде трудно. По ирония на съдбата, вземането на решение да не се прави трудно решение е само по себе си решение.

Правилните решения за вас 

Важно е да погледнете решенията, които вземате в живота си. Понякога правим избор въз основа на мнението на другите хора - нашите приятели, нашият съпруг, нашето семейство - и тогава не разбираме защо не живеем живота, който искаме да живеем.

Какво означава това, ако изразходвам парите си за "x"? Ще бъда ли по-щастлив, ако вместо това изразходвам парите си за "у"? Най-важното е да разбирате, че правите избор всеки ден и е важно да направите правилния избор за вас.

Споделете тази публикация, ако знаете други, които също могат да я намерят вдъхновяваща. Още велики истории и съвети за нашия блог!

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +