Животът е за да опитвате – 25 преживявания , които да пробвате днес

нека парите не те спират , за да опитваш всичко

"След двадесет години ще бъдете по-разочаровани от нещата, които не сте правили, отколкото от онези, които сте направили, затова теглете чертата, вдигнете платната и  отплавайте от безопасното пристанище.. "

- Марк Твен

 

Вие сте сбора от вашите преживявания 

Хората казват, че нашият опит ни определя и че ние сме сумата от нашия опит. Нашият опит оформя нашите мисли, действия, процеси на вземане на решения , възможности и рискове, които сме готови да предприемем. Когато изживяването е приятно вероятно ще се включим отново в тази конкретна дейност или поведение, защото знаем, че е безопасно, удобно и познато. Обратно, когато имаме негативен опит с нещо или с някого, това ни пречи да се ангажираме отново с тази дейност или човек.

Така че сега помислете за това - ако наистина ние сме сбор от целия си опит, тогава ако направим съзнателни усилия да изпитаме нови неща, бихме могли да променим себе си и живота си чрез нашия нов опит.

Моменти, които ни напомнят, че сме живи 

Обикновено хората да мислят за всички неща,за които може да съжаляват, но в действителност съжаляваме за нещата, които не сме направили.

Лесно е да се забиете в ритъм и рутина. И, хей, няма нищо нередно в малко рутина, сигурност и комфорт. Животът обаче е за моментите, връзките, спомените и местата. Животът е най-магически и чудесен, когато се "измъкнем" там.

Когато говорим за преживяванията и спомените, които създаваме, ние не говорим само за мечтаните ваканционни дестинации; ние говорим за всеки момент или опит, който ни напомня, че сме живи.

"Животът се движи доста бързо, ако не спираш да се оглеждаш от време на време, можеш да го пропуснеш."

 Ферис Буулер

"Направили ли сте нещо забележително или запомнящо се?" 

Ако още не сте гледали филма The Secret Life на Уолтър Мити, направете го сега.

Уолтър Мити е мечтател, който живее обикновен живот, работещ за известно списание. Той решава да се присъедини към сайт за запознанства с надеждата да се запознае с колежка на работното място, по която си пада. Представител на агенцията се обажда на Уолтър да провери защо е оставил празни полета в профила си. Уолтър казва, че не знае какво да отговори. На следващият въпрос:  "Направили ли сте нещо забележително или запомнящо се?" Уолтър отговаря ,че никога не е.

Това обаче се променя, когато Уолтър преживява пътуването на живота си - през Исландия, Гренландия и отвъд – за да открие лисващата снимка, необходима за финалната корица на списанието.

Не е нужно да сте смелчаги или да отидете до Гренландия, като Уолтър Мити, за да изживеете необикновени моменти. Те са тук, в ежедневието ни. Независимо дали става дума да опитаме нова рецепта, да сменим жилището си или да се насладим на слънчевите лъчи с приятна книга в парка, важно е да направите нещо различно и да промените рутината.

Опитайте се

В крайна сметка, всичко, което имаме, са нашата спомени, създадени от моменти, преживявания и събития. Истината е ,че всеки път, когато правим усилие да постигнем нещо,  увеличаваме вероятността за създаване на запомнящ се момент.

Ако не направим съзнателно усилие, е възможно да преживяваме всеки ден по същия начин, както преди. Вие се събуждате по едно и също време всеки ден, отивате на работа, прибирате се, правите вечеря, гледате телевизия, спите. И повтаряте..

Най-малките решения могат да имат най-голямо въздействие. Опитът, който искаме да имаме. Мястото, на което сме готови да отидем. Усилието, което сме готови да направим.

Можем да продължим да правим същото нещо всеки ден, или можем да полагаме усилия да изпитаме нещо ново.

"Опитът е учителят на всички неща".

- Юлий Цезар

Само кажете "Да"

Следващия път, например, когато вашият колега ви покани да пийнете заедно след работа, кажете да. Следващия път, когато трябва да отидете на обяд, кажете "да". Това е желанието ни да казваме "да" на преживявания, които създават трайни спомени.

Не е задължително да са разтърсващи, за да имат смисъл или да направят впечатление. Просто всеки път, когато правите нещо, което е извън обичайното, това се превръща в опит.

Обърнете внимание на времето, което сте прекарили в еднодневна екскурзия или сте присъствали на събитие. То е вградено в съзнанието ви и не може да бъде заменено.

Задайте си предизвикателството да кажете "да" на всяка социална покана, която получавате за един месец.

Радостта и опита на пътуването

Следващия път, например, вашият колега попита дали искате да вземете напитка след работа, кажете "да". Следващия път, когато трябва да отидете на обяд, кажете "да". Ако има спортен отбор след работа, който да се присъедини, кажи "да". Това е в желанието ни да кажем "да" на преживявания, които създават трайни спомени.

Не е задължително да се разрушава земята, за да има смисъл или да остави впечатление. Просто всеки път, когато правите нещо необичайно, това става опит.

Обърнете внимание на време, когато сте отседнали еднодневно пътуване, прекарвахте няколко часа с непознат или познат или сте присъствали на събитие, в него сте запазили памет в съзнанието си, който може да бъде припомнен и не може да бъде заменен.

Задайте си предизвикателството да кажете "да" на всяка социална покана, която получавате за един месец.

Радостта и опитът от пътуването 

За много от нас пътуването е едно от най-големите преживявания в живота. Както Фрея Старк е казала : "Да се ​​събудиш съвсем сам в един странен град е едно от най-приятните усещания в света".

Не можете да сложите цена върху стойността на пътуването. Хората, с които се срещнахме, местата, които виждаме, моментите, които създаваме, и натрупаното знание, са част от опита, който ни помага да растем и да направим живота ни по-богат.

Никога не отказвайте възможността да пътувате. Ако приятел ви кани да се присъедините към него в чужбина, партньорът Ви предлага семейството да отиде на почивка, или имате дългогодишна мечта да отидете някъде, направите го.

Много хора отказват да пътуват, защото в момента нямат парите. Когато анализирате живота си след 10 или 20 години, какво бихте помнили - фактът, че сте казали "не" на възможността да пътувате, или фактът, че отидохте на невероятна почивка, която даде незаменими, безценни спомени?

Да приемем, че имате баланс, дължащ се на кредитната си карта или на заем, който трябва да се изплати. Ако кажете "да" на предложената възможност, това може да означава, че ще ви отнемат 15 месеца, за да изплатите остатъка си, вместо 12 месеца. След 10 или 20 години ще имат ли значение тези три месеца? Дали тези три месеца ще са по-важни от преживяното и спомените за пътуване?

Защо пътуваме?

Докато със сигурност дестинацията играе роля в това, колко незабравима или приятна е ваканцията, една от причините, поради които обичаме да пътуваме толкова много, е, че нарушаваме нашата рутина и избягваме ежедневието си. Ще цитираме социолога Чарлс Хортън Коули, "Да се ​​измъкнеш от работната среда е в известен смисъл да се измъкнеш от себе си; и това често е главното предимство на пътуването и промяната. "

Но какво би станало, ако не трябва да бягаме от нашето ежедневие, защото сме казвали "да" по-често и всеки ден си спомняме едно незабравимо преживяване? В този смисъл писателят на пътуванията Бил Брайсън казва: "Според мен най-голямата награда и лукс от пътуването е да можеш да изживееш всекидневни неща, сякаш за първи път, да бъдеш в положение, в което почти нищо не е толкова познато, че да приемеш за даденост."

Какво става?

Има популярен цитат, разпространяваща се в социалните медии, която казва: "Благодарен съм за нощта, която се превърна в сутрин, приятели, превърнали се в семейство, и мечти, които се превърнаха в реалност".

Да вземем например балет или опера. Дори и да сте леко любопитни, направете го за преживяване. На свой ред ще създадете траен спомен, защото е нещо различно от обикновения ви живот.

Ние не обещаваме, че някой от тези нови преживявания или дейности ще стане вашите нови хобита. Не става въпрос за това. Става въпрос за преживяване на неща, за да ги опитате, за да знаете, дали са за вас или не. Откъде знаеш, че ти харесваш или не харесваш нещо, без да се опитвал?

Когато е възможно, поканете приятел, член на семейството или колега, за да изпитате тези събития с вас. Спомените и моментите са по-силни, когато ги споделяте с другите.

Повторете отново и отново опита 

Хубавото нещо на преживяванията е, че те могат да бъдат припомнени и преживяни отново. Понякога чуваме определена песен или помирисваме някакъв аромат и ни връща на определено време и място. Това ни връща към спомена, опита.

Освен че е приятно да си припомним, уроците, които извличаме от тези преживявания, могат да ни помогнат в ежедневието. Те са част от това, което сме днес.

25 неща, които да пробвате днес

1. Запишете се на курсове по чужд език

2. Туристическа обиколка на вашия град

3. Посетете курс за готвене

4. Курс по вид танци

5. Обиколка с екскурзовод в музей

6. Посетете нощен клуб и танцувайте до ранните часове

7. Еднодневна екскурзия извън града

8. Фотографски курс

9. Излезете на среща с непознат

10. Изпробвайте меню за дегустация в местен ресторант

11. Отидете в операта

12. Вижте аматьорска театралан постановка

13. Посетете лятно кино

14. Купете си дреха в необичаен за вас цвят

15. Тичайте сутрин

16. Отидете на ски

17. Гледайте на живо музика - отидете на концерт

18. Направете пътуване ... някъде. Навсякъде.

19. Гледайте залеза или изгрева

20. Направете си пикник

21. Опитайте йога в парка

22. Наемете велосипед

23. С приятел опитайте нов ресторант или бар

24. Отидете на музикален фестивал

25. Отидете на футболен мач

Направете го 

Отстъпете от познатото и удобно. Живейте за нови преживявания. Няма повече оправдания, няма повече анулирани ангажименти, без повече "може би следващия уикенд". Ако не сега, кога?

И ако е въпрос на пари, който ви държи назад, във Ferratum, можем да ви помогнем да стигнете до там.

Може би това е само малка сума пари, преди да получите заплата. Кредитът до заплата на Ferrarum е чудесно решение за преодоляване на разликата.

Можете да изпратите заявка за онлайн кредит по всяко време, където и да сте. . Няма документи, няма чакане на опашка. Просто изберете подходящата сума за вас.

Започнете да живеете днес. 

"Бъдете смели, поемайте рискове, нищо не може да замени опита."

- Пауло Коелю

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +