6 стъпки за преследване на мечтата да станете DJ

Във Фератум вярваме, че насърчаваме и вдъхновяваме хората да преследват своите мечти, да бъдат смели и да вършат нещата, които са най-важни за тях.

Нашите страсти и стремежи са това, което ни води, какво ни вдъхновява и какво ни дава значение. Но само чрез постоянство, ангажираност и решителност можем да постигнем целите си.

Когато става въпрос за страст, музиката е една такава платформа, която вдъхновява толкова много хора. Тя има силата да ни накара да почувстваме редица емоции. Тя става саундтрак на нашия живот и има способността да ни отведе от нашите ежедневни грижи в друг свят.

Не е чудно защо много хора имат мечтата да станат DJ. Но как да започнем? Е, когато става въпрос за започване и преследване на нашите мечти, най-големият проблем е само това - да започнете. Много хора просто не знаят откъде да започнат.

По-долу са шест стъпки, които ви помагат да започнете мечтата си да станете DJ:

1. Слушайте! 

Първата и най-важна стъпка от всичко е активното слушане на музика. Слушайте записи, миксове и песни на други диджеи на Soundcloud, YouTube или Mixcloud, например.

Отидете в клубове и слушайте DJ-ите. Почувствайте усещането за музиката , как работи динамиката. Как започва серията и къде свършва? Какво се случва в средата?

През цялото време ще развивате слух за това, което ви харесва. Интересувате ли се от хаус, електро, техно или поп? Харесва ли ви биенето "на четири етажа" с големи "капки", или предпочитате по-сложни ритми или може би по-хипнотични ритми?

Знаейки какво ви харесва, ще можете да филтрирате цялата музика и ще изградите  свой специфичен стил.

2. Купувайте софтуер и оборудване 

След това ще трябва да закупите софтуер и хардуер, за да започнете да миксирате. Ableton, Traktor и Serato DJ са популярни софтуерни решения, всеки от които със свое собствено предимство.

В допълнение към софтуера ще ви трябва и известно оборудване за миксиране. Винаги можете да надстроите оборудването си по-късно, но закупуването на основните елементи е от съществено значение. Стандартният DJM-850 миксер на Pioneer или Denon DN-X1600 са чудесни възможности за избор.

С вашия софтуер и миксер, е време да започнете да проучвате. Можете да научите много от това, ако сте любопитни и се упражнявате. Също така ви препоръчваме да разгледате някои от стоте видео уроци и съвети за YouTube за всяка от  програмите.

3. Запишете се на курсове

Играете наоколо с вашия софтуер, слушате други DJ сетове и гледате уроци онлайн, времето е много добре прекарано. Но може да достигнете до точка, в която осъзнавате, че колкото и да е забавно, това няма да е достатъчно.

За да обогатите знанията си, може да се запишете на курс. Има много курсове, от които можете да избирате, включително софтуерно-специфични курсове за всяка от софтуерните платформи, както и специфични умения за миксиране, ритъм, производство (ако желаете да композирате и записвате собствената си музика, която да използвате във вашите сетове).

4. Запишете микс 

Веднъж, щом се почувствате комфортно с вашия софтуер и хардуер, е време да създадете вашия собствен микс.

Използвайте софтуерна програма като Logic или Ableton, за миксиране , след което да го споделите във Facebook, Soundcloud или Mixcloud.

Този микс може да бъде и вашето "демо", за да се представите стилно на клубовете и организаторите.

5. Излезте! 

Следващата стъпка е да излезем и всъщност да бъдем DJ-и. В края на краищата това е всичко, нали? Често най-добрият начин да започнете е да свирите на партита или рождени дни на приятели, например. По принцип всяка възможност да пускате пред хора е добре дошла.

Запознайте се с общността. Всъщност, преди всичко, включването в обществото е от решаващо значение.

Друг популярен подход е да се свържете с местни барове или клубове , където да предложите услугите си.

Разбира се, можете да започнете да изпращате миксовете си на организатори на събития, но се препоръчва първо да пробвате себе си на някои партита.

6.Започнете днес

Когато става дума за реализиране на вашите мечти, трябва да предприемете действия. Ако не сега, кога?

Докато най-големият проблем, пред който са изправени хората при преследване на мечтите, е да започнат, вторият проблем е парите. Ето защо във Ferratum сме създали лесни, гъвкави и краткосрочни заеми, които ви позволяват бързо да получите достъп до средства.

Независимо дали имате нужда от един от нашите онлайн заеми, за да си осигурите софтуер или да се запишете в курс за DJ, ние сме тук, за да помогнем на вашите мечти да се случват.

Можете да кандидатствате за един от нашите краткосрочни заеми чрез нашето елегантно и лесно за използване мобилно приложение или чрез нашата онлайн платформа и да получите одобрение в рамките на няколко минути. След като вашият кредит бъде одобрен, парите се изплащат в сметката Ви в рамките на един ден.

"Животът е или дръзко приключение, или нищо."

- Хелън Келер

 

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +