Как да изпълним новогодишното си обещание да бъдем по-здрави

здрави и успешни

Вероятно няма да те изненада, че здравословната храна, свалянето на килограми и поддържането на форма са сред най-популярните новогодишни обещания всяка година. Всъщност през 2016 г. съчетанието „как да стана по-здрав“ е потърсено 62,776,640 пъти в Google за периода от януари до октомври.

Може би няма да ти изненада и че според статия на US News 80% от новогодишните обещания се нарушават до втората седмица на февруари.

Защо хората нарушават обещанията си

Основните причини толкова много хора да изоставят обещанията си са, че целите им не са били конкретизирани, не са били реалистични (в т.ч. твърде амбициозни) или напразни.

Според лектора по психология от Университета за онлайн обучение в Дерби, Филип Кларк, най-голямата грешка, която хората правят е, че докато идентифицират целите, които искат да постигнат не обмислят как да ги осъществят.

Добрите намерения

Във връзка със загубата на тегло и фитнес идеалите за новата година, абонаментите за спортни зали нарастват през януари. По данни на американската верига фитнеси Gold’s Gym всяка година между декември и януари се отбелязва 40% ръст в продажбите на карти за фитнес.

През 2016 г. е регистриран 315% ръст в Google търсенията на думата „фитнес“ в сравнение с година по-рано.

Проблемът е, че хората имат добри намерения и посещават фитнеса няколко пъти по време на коледните празници, но скоро след като се върнат към нормалното си ежедневие, като например да започнат работа, престават да спортуват изобщо.

Другият фактор е, че дори когато хората знаят крайната си цел, не знаят как да я постигнат.

Накарай целите си да работят за теб

Тайната в това да спазиш новогодишното си обещание и да бъдеш по-здрав и в по-добра форма е в това да си създадеш навици и рутина, които можеш да спазваш и които да работят за теб.

Вероятно работиш дълги часове или трябва да прибереш децата от училище следобед. С подобен натоварен график, посещаването на фитнес няколко пъти в седмицата може да не се окаже толкова лесна задача.

Тук идва въпросът „как“ да се случи това и тогава добър вариант е да закупиш няколко основни фитнес уреда и да си устроиш домашен фитнес.

Домашният фитнес може да ти осигури комфорта, от който се нуждаеш. Например, ако работният ти график се променя всяка седмица, домашния фитнес ще ти помогне да правиш упражнения, когато ти е удобно. По този начин спортуването е по-реалистично и изпълнимо, тъй като можеш да го съобразиш с плановете си.

В допълнение, тренировката вкъщи може да те мотивира повече отколкото да опитите да изпълзиш от леглото и да излезеш на студено отвън рано сутрин.

Влез във форма още днес

Ако искаш да отслабнеш, да влезеш във форма или да водиш по-здравословен начин на живот, най-доброто време да започнеш е от днес. Без повече извинения и без повече отлагания.

Ние от Фератум поощряваме хората да преследват целите си в това да станат най-добрата версия на себе си.

С нашите бързи заеми подкрепяме тези, които търсят начин да живеят пълноценно. Така, че ако устройването на домашен фитнес е нещото, което ще ти помогне да влезеш във форма, да станеш по-силен и по-здрав, нашите онлайн кредити са най-бързият и лесен път към осъществяването на тези цели още днес.

Отнема няколко минути да попълниш формата за кандидатстване на сайта. Без допълнителни документи, уговорки и чакане на опашки. Кандидатстването е абсолютно безплатно и получаваш решение до минути.

Стани най-добрата версия на себе си, още днес.

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +