5 начина да поставиш ново начало тази пролет

пари за ремонт на дома

Пролетта дойде със синьо небе, по-дълъг ден и по-топли температури. За много от нас, това означава, че е дошло време за голямото почистване.

В допълнение към това пролетта е и перфектно време да поставиш ново начало за себе си, физически и психически.

Предлагаме ти пет начина да дадеш нов старт на живота си тази пролет:

Почисти старото, внеси нещо ново

Пролетното почистване се свързва най-вече с основното почистване на къщата или апартамента. Това включва премахване на праха, подреждане на мазето, почистване на прозорците и рафтовете и др.

През пролетта можеш също да провериш какво работи и какво се нуждае от подмяна. Например, ако микровълновата ти печка не работи или домакинските ти уреди се нуждаят от смяна, ако прозорците ти имат нужда от почистване или се налага да инсталираш нов вентилатор на тавана. От каквото и да се нуждаеш, тази промяна може да даде нов живот на твоя дом.

Развий здравословни навици

Прочистването на съзнанието е не по-малко важно от разтребването на дома.

Пролетта е чудесно време за развитие на нови положителни навици. Например здравословното хранене, 7-часовият сън на ден и редовните упражнения могат да те накарат да се почувстваш по-добре и психически, и физически.

Тези нови навици могат да са свързани с ходенето пеш или карането на колело до работа, купуването на абнаментна карта за фитнес или приготвянето на здравословен обяд за работа, вместо храненето с бързи храни.

Преустрой дома си

През пролетта можеш да реновираш и преустроиш жилищното си пространство като пребоядисаш стените например в по-светъл цвят или като си купиш нещо ново за интериора, като пренаредиш мебелите или разшириш пространството.

Как да направиш жилището си по-удобно, по-приветливо и по-уютно?

Детоксикирай тялото си

Приемът на пресни сокове и билков чай, както и храненето със свежи плодове и зеленчуци ще ти помогнат да намалиш бялата захар и белият хляб от менюто си, а консимирането на пробиотици като например кисело мляко ще ти помогне да изчистиш токсините от тялото си и ще те накара да се почувстваш като нов/а.

Изчисти ума си

Може би най-доброто пролетно почистване е това за ума.

Редовната медитация и прочистването на съзнанието са едни от начините за справяне със стреса, безпокойството, депресията и умората, и повишаването на щастието.

 

Пролетта в действие

Независимо дали става дума за премахване на ненужните неща, закупуването на нова сокоизтисквачка за започването на детокс режим, поправка на развалени щори или освежаване на дома, ние от Фератум можем да ти помогнем.

Нашите бързи заеми са най-бързия и лесен начин да подсигуриш спестяванията си. Попълни заявка за един от нашите онлайн заеми на ferratum.bg. Без необходимост от хартиени документи.

Кандидатстването е изцяло безплатно и получаваш отговор до 10 минути. След одобрение, получаваш парите на същия ден.

Дай старт на пролетта на ferratum.bg!

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +