5 начина да ремонтираш апартамента си за малко пари

пари за ремонт

Ако ти предстои ремонт на квартирата или жилището ти вероятно са ти казали, че е скъпо, отнема много време и ако искаш да стане професионално ще трябва да си наемеш специалисти, но това не е съвсем вярно.

Предлагаме ти 5 отправни точки за започването на ремонт с малък бюджет:

1. Определи целта на ремонта

Преди да започнеш определи целта на реновацията и какво желаеш да постигнеш с нея. Дали е, за да придадеш по-атрактивен вид на жилището с цел наем или продажба, или за да го направиш по-комфортен за лични нужди? Отговорът на този въпрос ще ти даде ясна представа дали ремонтът, който предприемаш ще трае кратко или ще изисква по-дългосрочна инвестиция.

Ако целта ти е да отдадеш имота под наем или да го препродадеш, би било по-разумно да не харчиш твърди много за материали, работна ръка и обзавеждане. В края на краищата идеята е да си възвърнеш максимално вложените средства.

Нещата стоят другояче, ако ремонта е за твои лични нужди. В този случай можеш да си позволиш да изхарчиш повече за обзавеждане, но все пак те съветваме да проучиш за изгодни оферти или пък да извършиш част от ремонта самостоятелно.

2. Попитай приятел

Има вероятност някои от приятелите или роднините ти да са реновирали къщата или апартамента си наскоро, и въпреки че цените може да са се променили оттогава насам, все още може да разполагат с контакти на нужните специалисти, които да извършат работата в качество и в срок.

Не забравяй и да помолиш своите приятели и познати за помощ при ремонта. Много хора биха се отзовали на молбата ти и биха разменили пренасянето на тежки мебели за няколко бири или добра вечеря.

Комбинацията от наемането на специалисти и приятелска подкрепа в част от работата, може да ти спести състояние и да постигнеш резултата, който желаеш без излишни разходи и усилия.

3. DIY...IYC (Направи си сам…ако можеш)

За всичко различно от поправка на електрическата мрежа, често опцията „Направи си сам“ може да се окаже най-изгодна. В края на краищата знаеш какво точно търсиш и разполагаш с времето и бюджета си.

Ще се изненадаш колко удобни могат да бъдат някои от базови инструменти що се касае до изливане на под, боядисване на стени или поставяне на шкафове.

Ако имаш някакви умения, използвай ги и спести време и пари.

4. Не прехвърляй бюджета си

Един от най-големите разходи, които възникват по време на ремонта е този за обзавеждане. Истината е, че не се нуждаеш от дизайнерски мебели, за да придадеш стил на дома си.

Докато разглеждаш списанията за идеи за дизайнерски лампи, маси или аксесоари, имай предвид, че с малко повече усилия ще откриеш не толкова скъпи изделия от по-малко известни марки със същия модерен стил.

Едно основните правила е да се придържаш към семплото: не купувай повече от необходимото и не осложнявай нещата. За да бъде апартамента ти наистина стилен се опитай да го запазиш чист, просторен и семпъл.

5. Следвай 3-те основни принципа

Рециклирай, обнови, използвай пак – тези принципи ще ти помогнат да подготвиш интериора си.

Не мисли, че непременно трябва да купиш нови неща. Вместо тях можеш да купиш рециклирани или реновирани мебели, които са в пъти по-евтини и често могат да придадат повече индивидуалност и характер на жилището ти.

Същото се отнася и за кухненските уреди – огледай се за употребявани, но внимавай за скрити дефекти.

А ако се нуждаеш от малко допълнителна подкрепа за бюджета ти, разчитай на Фератум. Кандидатствай за бърз заем до 4000 лв. с отговор до 10 минути!

Успех с ремонта!

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +