5 употребявани неща които си струва да си купиш

пари за употребявани вещи

Ново значи по-добро, нали? Не е задължително. Понякога си заслужава да купиш нещо употребявано, особено ако върши същата работа и струва по-малко.

Ето 5 примера, в които старото и новото са еднакво добър избор:

1. Бебешки и детски стоки

Децата порастват бързо. Дрехите на детето отпреди шест месеца изведнъж вече са му умалели, а любимите играчки са му омръзнали, защото са се появили нови, по-интересни или вече не са подходящи за възрастта му. Това значи, че дрехата или играчката няма да бъдат използвани повече.

Тогава защо не вземеш запазени и употребявани на по-ниска цена? Можеш да намериш почти всичко, от което се нуждаеш за първите години на детето на пазара за втора употреба и освен всичко да спестиш пари.

2. Мебели или обзавеждане за апартамент

Ако планираш ремонт или преобзавеждане на дома, си заслужава да се огледаш за употребявани мебели. В по-големите градове хората често се местят и не винаги могат да пренесат всичко със себе си, което означава, че съществуват много употребявани вещи за продан.

С малко повече усилия можеш да откриеш всичко от спалня до машина за кафе и кухненско оборудване.

С малко боя и шлайф машина можеш да обновиш масата за хранене, нощните шкафчета и столовете в тон с останалото обзавеждане и по свой вкус.

3. Книги

Купуването на нови книги не е евтино удоволствие, особено, ако си от хората, които четат повече. Вместо това можеш да потърсиш книги на старо на добри цени.

Ако си страстен читател трябва да си наясно, че книгата е била притежание на някого едва няколко седмици преди да попадне на борсата за употребявани книги и е почти нова.

А ако търсиш определено заглавие, можеш да разгледаш сайтове за употребявани книги като AbeBooks и Amazon.

4. Електроника

Често, когато излезе нов модел iPhone, Android или Macbook, хората моментално се втурват да заменят стария си с по-новия модел, дори и да се намира в изправно състояние. Това означава, че можеш да намериш употребяван лаптоп, фотоапарат, мобилен апарат, стерео система или други уреди на страхотни цени и в добро състояние.

Друг трик е да направиш проучване за употребявани „топ марки“ на изгодни цени.

5. Автомобили

Въпреки че много хора предупреждават да не се купуват употребявани коли, заради опасността от скрити недостатъци под капака и евентуалните разходи за поправка, но ако знаеш какво търсиш и имаш доверен приятел или автомеханик, който да те насочи, тогава няма за какво да се притесняваш.

Истината е, че в момента, в който автомобилът излезе от автокъщата, дори и новият, стойността му драстично намалява. Затова можеш да потърсиш използван автомобил от фирма за коли под наем или директно от собственик на чудесни цени.

Но не забравяй…

Пазаруването на използвани стоки може да е умно решение и да ти спести много пари, но никога не прави компромис с качеството или безопасността.

А ако се нуждаеш от допълнителна сума за покупката на тези или други вещи, можеш да разчиташ на Фератум.

Кандидатствай за заем до заплата или заем на вноски, лесно и бързо, и изцяло онлайн!

 

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +