Животът е състезание

пари за рожден ден

Никога няма да забравя 30-я си рожден ден. Събудих се с вкусна закуска в леглото, приготвена от приятеля ми. Палачинки и кафе – любимото ми. В следващия половин час разопаковах подаръци, докато телефонът ми издаваше сигнали за известия и съобщения от близките и приятелите ми. Чувствах се като най-щастливото момиче на света.

Моите приятели организираха обяд-изненада в любимия ми ресторант. Храната беше вкусна, а изненадата стана още по-голяма с пристигането на тортата. След като всички изпяха “Happy Birthday” се наведох над тортата, за да духна свещичките и тогава най-добрата ми приятелка Наташа ми прошепна: „Това е твоят 30-ти рожден ден – пожелай си нещо специално“.

Огледах се наоколо, приятелите ми се усмихваха и в този момент сякаш цялото пространство затихна. За миг се замислих какво да си пожелая и тогава си спомних, че вече зная. Наведох се над тортата още веднъж и когато духнах свещичките си казах: „Пожелавам си тази година да спечеля градския маратон“.

Концентрация и отдаденост

На следващия ден се записах в годишния градски маратон, който се провежда на всеки десет месеца.

Най-забавното е, че аз винаги съм се представяла добре на състезанията в гимназията и винаги съм си мислила, че ще работя като учител по физическо възпитание или нещо подобно. Вместо това обаче работех в офис, харесваше ми, но седенето пред компютъра не беше точно динамичния начин на живот, който си представях.

Винаги съм искала да участвам в маратона, но по една или друга причина не съм го направила. Сега, когато съм на 30 г., исках да променя нещата. Исках да направя всичко, което отлагах като 20-годишна.

Имах чифт захабени маратонки, които си бях купила преди година и започнах да тренирам веднага, след като се записах за маратона.

Подготовка и изпълнение

Четири дни в седмицата ставах в 7:00 ч. сутринта и тичах средно по 10 км в дъжд, мъгла или пек. В следващите няколко месеца тичах все повече и повече. Ставах все по-добра и се гордеех със себе си.

За да се подготвя за маратона, говорих с колеги, които бяха участвали и четях статии със съвети през обедната ми почивка.

Четири седмици преди маратона един колега ми каза, че участниците в маратона обикновено си купуват нови маратонки месец преди състезанието и тичат около 60-80 км предварително, за да се приспособят за бягането.

За съжаление точно тогава трябваше да платя застраховката на колата, данъка за домашния ми любимец и да подновя няколко договора за услуги. В общи линии заплатата ми беше погълната от сметки този месец.

Трябваше да тренирам дълго и усилено, четири дни в седмицата, в продължение на пет месеца, ако исках да постигна най-добрите резултати и да финиширам без компромиси. Затова реших да си купя нови маратонки. Как?

Тъй като времето беше от значение трябваше да намеря бързо пари, за да започна да тренирам веднага и да ги приспособя за бягането. Тогава разбрах, че мога да кандидатствам за заем до заплата от Фератум. Попълних заявката онлайн само за няколко минути, без хартиени документи и такси за разглеждане. След секунди прочетох на дисплея, че заявката е одобрена и ще получа парите по банковата си сметка на сутринта.

На следващия ден си купих новите маратонки и започнах да отброявам последните дни до състезанието.

Финалът

Когато прекрачих финала и приятелите и семейството ми ме поздравиха се разплаках. Направих го и се чувствах невероятно. Не само, че завърших състезанието, но финиширах по-добре отколко бях очаквала.

Няколко седмици след състезанието животът ми се промени положително и в други насоки. Докато работех в офиса завърших бакалавърска степен по физическо възпитание и спорт.

Сега съм горда да кажа, че съм учител по физическо възпитание в местната гимназия и обичам професията си. Винаги съм искала да помагам и да вдъхновявам хората, и днес искам да правя точно това.

Всяко велико пътешествие започва с първата крачка.

Стани и започни да действаш още днес със заем от Фератум и се възползвай от безлихвен първи заем до 30 дни за нови клиенти!

 

 

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +