6 начина за хранене навън с малък бюджет

хранене в ресторант и бюджет

 

„Добрата храна е само част от преживяването, около 50- 60%.  Останалото, което има значение е: настроението, атмосферата, музиката, усещането, дизайна, хармонията между това, което е сервирано в чинията ти и това, което се намира наоколо.“

- Ален Дюкас

Вечерята в ресторант е сред любимите занимания за свободното време на много двойки, но това, което е по-важно от храната, разговора и прекараното време заедно е преживяването.

Всъщност за много хора вечерята в ресторант е лукс или нещо, което правят рядко или само по специални поводи. Но не винаги е така. Ако храненето навън е любимо занимание за вашата двойка, тези шест съвета ще ви помогнат да го правите по-често, независимо от бюджета ви.

1. Посещавай заведения през седмицата

Един от най-добрите начини да се храниш навън за малко пари е да избягваш да го правиш петък и събота вечер. Тогава е най-натоварения период за заведенията за хранене. Всъщност най-популярното време за посещаване на ресторант е през уикенда и някои от най-популярните места са резервирани седмици предварително.

Вместо през уикенда, посети желания ресторант в понеделник, вторник, сряда или четвъртък, когато е по-спокойно и повечето заведения предлагат специални оферти. Можеш да потърсиш оферти като например 2 за 1 предястия или безплатен десерт към всяко поръчано основно ястие, например.

Проучи предварително офертите на избрания ресторант във Фейсбук страницата или на неговия уебсайт, както и на табелата пред него.

2.  Алкохолните напитки са скъпи

Да добавиш една или две напитки към ястието си значително ще увеличи сметката ти.

Изкушаващо е да поръчаш напитка, докато чакаш да се освободи маса, а след като се настаниш да поръчаш втора, но никак не е евтино удоволствие.

3. Посети желаното заведение на обяд

Още един полезен съвет как да се храните изгодно навън е да посетите желаното заведение за хранене на обяд вместо вечерта.

Много от изисканите ресторанти предлагат по-малко обедно меню, което често включва специалитет на деня на по-ниска цена.

В повечето по-големи градове в Европа можеш да се насладиш на обяд на блок маса на фиксирана цена, включващ чай, кафе или безалкохолна напитка. Много ресторанти и кафенета също предлагат обедно сет меню или „комбинирана оферта“, която също привлича клиентите. Между 11 ч. сутринта и 2 ч. следобед можеш да избереш между 3 и 4 различни ястия, различни от основното меню като например гарнитура, бургер, пържени картофи, както и безалкохолно.

4. BYO („Донеси си свое“ - бълг.)

Вече казахме, че алкохолът в заведенията е скъп. Дори покупката на най-евтината бутилка вино в ресторанта може да излезе на същата цена като да поръчаш две или три основни ястия.

Вместо това защо не потърсиш ресторанти, които да позволяват да внесеш собствен алкохол? Със сигурност ще ти бъде начислена такса „бушон“, но тя е в пъти по-ниска от стандартната цена.

5. Използвай ваучери

Ако ти и партньора ти обичате да експериментирате с местата за хранене, вариантът да избереш ресторанти, предлагащи ваучери и различни промоции е чудесен.

Сайтове като Groupon или Let’s Deal предлагат промоции за деня за различни ресторанти, барове и кафенета.

Друг вариант е да следиш за промоции и ваучери в пощенската си кутия, както и в местната преса.

6. Пропусни предястието или десерта

Накрая, но не на последно място можеш да спестиш от бюджета си като поръчаш само основно ястие като пропуснеш предястието или десерта или да споделиш десерта си с любимия човек.

Много италиански ресторанти, например, предлагат на гостите си брускети със зехтин като комплимент от заведението, докато пристигне основната им храна. Подобно на това, мексикански ресторанти черпят гостите си с царевичен чипс и сос. Възползвай се!

А ако имаш нужда от малко допълнителна подкрепа за плановете ти, разчитай на нас. Кандидатствай за бърз заем до 4000 лв. от Фератум , лесно и удобно, 24/7.

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +