Как да си върнеш контрола върху парите и бюджета?

бързи пари

Похарчил си малко повече това лято? Не си сам. Проучване от 2015 г., проведено от  Experian, установи, че 68% от хората надвишават разходите си по време на почивка. Освен това 40% от хората, участвали в това проучване, са заявили, че са натрупали дълг по кредитни карти по време на почивка, а 46% от анкетираните са заявили, че са използвали кредитната си карта, за да финансират своята почивка.

Дори и и да не пътуваш никъде през това лято, с всички дейности, кафета, партита, хапване и пийване, лесно можеш да изгубиш финансов баланс.

Оценка на щетите

Въпреки това всичко случило се, краят на лятото приближава и сега е подходящо време да върнеш реда във фиансите си. 

Първото нещо, което трябва да направиш, е да установиш финансовото си положение и да се справиш с всички дългове.

Виж банковото си извлечение онлайн, за да се увериш, че виждаш всички неотдавнашни транзакции и текущото салдо, за да провериш колко точно пари дължиш.

Идентифициране на разходите 

Време е да съставиш бюджет като първо опишеш месечните си разходи за битови сметки и всичко останало. Така, след като имаш представа какви са дълговите ти и какви постъпления очакваш, лесно можеш да направиш сметка колко време ще ти е необходимо да върнеш парите обратно.

Ще трябва да разгледаш какви разходи можеш да изрежеш или премахнеш изцяло. С няколко корекции и малко творчество, можеш да изплатиш дълговете си, докато все още се наслаждаваш на живота си.

Намаляване на разходите

Например, можеш ли да носиш обяд на работа, вместо да купуваш всеки ден? Можеш ли да използваш обществения транспорт вместо да караш кола? Можеш ли да се возиш или да ходиш на работа, вместо да купуваш месечна карта за пътуване? Работното ти място предлага ли извънреден труд за допълнителни часове на работа? Помисли за начините, по които можеш да спечелиш допълнителни пари, за да се справиш с дълговете.

В краткосрочен план

Ако с твоите летни разходи си изпуснал ситуацията, а имаш нужда от пари, за да покриеш непосредствени нужди, като например разходи за издръжка или да се възползваш от някаква възможност, но все още си далеч от заплата, можеш да разчиташ на бързи пари онлайн от Фератум.

 

Кандидатствай за бърз кредит онлайн от Ferratum Money чрез нашата лесна форма за заявка, а отговорът получаваш до няколко минути.