Как да се справиш с летните разходи

летни разходи

Ако ти и твоето семейство сте като повече други, най-вероятно и вашето лято е било скъпо. Независимо дали пътуваме в чужбина или си почиваме в страната, изглежда че парите просто се топят. От хапване навън или семейни забавления,  разходите нямат край.

Почти 22 000 домакинства участваха в лятното международни проучване на Фератум Барометър, което проучва потребителските разходи през лятото. В тазгодишното проучване 26% от респондентите съобщиха, че са очакват да харчат повече пари през лятото, отколкото спрямо миналата година, докато 40% заявиха, че ще изразходват същата сума пари.

Въпреки, че се приближаваме към последните седмици на лятото, все още има много слънчева светлина и топли дни. Но дали финсования ти баланс е стабилен

Що се отнася до това, колко от нашите месечни заплати планираме да прекараме през лятото, резултатите показаха, че участниците от Норвегия ще изразходват 68,5% от месечната си заплата, латвийците 67%, хърватите 61,2% и мексиканците 60,3%.

И така, къде всички харчат парите си? Резултатите от нашето проучване показаха, че пътуванията в страната са най-популярни това лято (11.3%), следвани от покупки за обновяване на градероба (10.7%) и социални дейности като плажни екскурзии, партита и ресторанти (10%).

Тези, които планират да пътуват, казаха, че почти 40% от целия им летен бюджет ще бъдат разпределени за това. Всъщност, германците заявиха, че 50,8% от техния бюджет е отреден за пътувания, българите - 45,8%, финландците - 41,1% и поляците - 40,1%.

Най-добрите неща в живота са безплатни 

Истината е, че лятото не трябва да е толкова скъпо. Подобно на много други семейства, ако сте изхарчили повече от планираното това лято, целта ви е да намерите безплатни (или почти безплатни) забавни неща, които да правите заедно.

Първо, вместо да купувате всяка храна от ресторанти ли заведения, пакетирайте пикник с любимите си храни и напитки и им се насладете в парка или градината.

Ходенето на плажа е синоним за лято, а един ден на плажа е добре прекаран ден. Най-хубавото е, че един ден на плажа няма да ви струва нищо освен, може би, разходите за паркиране или за влак или автобус, защото можете да се налсадите и на местните басейни или река, ако  морето е много далеч от вашия град.

Разгледайте близкия град или атракция. Еднодневните екскурзии с кола или влак са много по-евтини от пътуването в чужбина. Повечето градове предлагат безплатни галерии в определени дни или през определени часове. Разгледайте онлайн вашите местни музеи за информация за безплатни експонати. При планиране на дневни екскурзии, пригответе храна у дома, за да я вземете със себе си. Ще спестите бързи пари с този съвет само.

Независимо от бюджета ви, да си признаем – повечето забавления струват пари, дори да отидете на кино не е евтино. В допълнение към билетите, закупуването на храна и напитки в киното води до много скъпо изживяване. Вместо това,направете си домашно кино и се насладете на всички филмови закуски, които искате, като пуканки и безалкохолни напитки.

Ето една приятна почивка през лятото!