Защо соло пътуването е най-доброто пътуване?

да пътуваш сам?

Някога преди се смяташе, че да пътуваш сам е доста опасно, но отношението към соло пътуването се е променило и всъщност бързо се превръща в предпочитан начин за пътуване за мнозина.

Проучването казва ... 

През май бе публикувано от Booking.com проучване на 20,500 пътници, което разкрива рязкото увеличение на солото пътуването. 40% от т.нар. "Бейби бумъри" твърдят, че са направили солово пътуване през изминалата година, а още 21% съобщават, че планират в бъдеще.

Самото проучване на Hostelworld показа 42 % увеличение през последните две години при резервации за самостоятелни пътуващи, включително 45% ръст на самостоятелни резервации от жени между 2015 и 2017 г.

Освен това, великобританският онлайн тул за поведенчески изследвания на Hitwise анализира търсенията от 3 милиона потребители в Обединеното кралство и установи, че през последните три години е имало увеличение с 143%  на търсенето на "соло пътуване".

Открийте себе си 

Предупреждение: пътуването самостоятелно може да промени живота ви.

Обичайно е да чувате от онези, които са пътували сами, да говорят за "намиране на себе си" по време на пътуване. Соло пътуванията ни позволяват да изследваме нашия вътрешен и външен свят. Те ни оставят да чуем нашите собствени гласове и просто да бъдем там, където пожелаем и да правим това, което ние сами искаме.

Предизвикателствата 

Соло пътуването колкото и да е приятно , няма как да не мине без предизвикателства.  Обикновено има три притеснения. Първото е безопасността. Някои места са по-безопасни от други, а някои места също са по-сигурни и за пътуващите, отколкото други. Избирането на правилната дестинация, разбира се, е ключов фактор за намаляване на опасенията за безопасността. Европа отдавна се счита за най-добрият континент за самостоятелно пътуване.

Навигацията обикновено е втората грижа за пътуващите сами. Как да стигна до това или онова място? В правилната посока ли съм? Кой ще следи вещите ми или куфарите ми?

Третото предизвикателство за соло пътници е разходът. Факт е, че когато пътувате като двойка или със семейство или приятели, това е по-евтино, тъй като можете да споделяте разходите за хотели и други такси. Самостоятелните пътници харчат средно 50% допълнително за настаняване.

Вие сте шефът 

Когато пътувате соло, вие определяте графика. Освен това излизате от социалната си зона на комфорт и имате избор да се срещате с нови хора.

Ето още няколко причини, поради които трябва да пътувате самостоятелно:

• Излизате от комфортната си зоан

• Вие контролирате къде отивате и кога

• Вие контролирате собствените си финанси и бюджет

• Можете да планирате маршрута си

• Вие решавате какво да видите и правите и колко дълго

• Вие може да сте по-спонтанни

 

И къде ще пътувате?