Как да пазаруваме по-разумно и да спестим тази Коледа

коледни разходи

Коледа и Черният петък са само след няколко седмици и разходите за пазаруване се увеличават главоломно.

Освен подаръците, разходите свързани със социалния живот и другите дейности през този период, правят Коледа най-скъпото време от годината.

Преди обаче вие или вашият партньор дори да отворите портфейлите си, ние имаме няколко съвета как да пазарувате по-разумно и да спестите пари тази Коледа.

Организирайте се

Първо, създайте списък на всички хора – приятели, семейство, колеги, за които трябва да купите подарък, какво искате да купите на всеки, и след това се придържайте към този списък.

Създаването на списък и купуването на подаръци от списъка ще ви помогне да управлявате бюджета си, ще намали риска от прекалено харчене,  като ограничи спонтанното и непреставащо купуване на подаръци.

Ако създадете списъка достатъчно рано, може дори да имате време да обиколите магазините и да намерите най-изгодната цена за всеки артикул.

Пазарувайте онлайн

Вместо да се лутате в моловете с коледния списък в ръка, направете живота си по-лесен и купете подаръците онлайн.

В допълнение към факта, че дори не е нужно да напускате дома си, да се борите с тълпата, или да се борите за място за паркиране, най-хубавото нещо на онлайн пазауването е, че почти винаги е по-евтино отколкото пазауването на място в магазина.

Пазаруването онлайн поставя всички цени на върха на пръстите ви, така че винаги можете да намерите продукта на най-ниската цена.

Когато става въпрос за удобство, достъпност и ниски цени сайтове за електронна търговия като Amazon са популярен срещан избор. Въпреки това, в много страни, ако поръчате през Amazon, може, например, да се наложи да плащате вносни такси и данъци върху артикулите. В този случай може да бъде по-евтино да купите артикула от оналайн магазин във вашата страна.

Следете промоциите/разпродажбите и ваучерите

Всеки търговец – оналайн или в магазин, се опитва да привлече вниманието на потребителите, което означава, че конкуренцията между търговците е голяма. Това е страхотна новина купувачите.

За да примамят потребителите да похарчат коледния си бюджет в техните магазини или в техните сайтове, търговците често правят намаления и промоции.

Много оналйн магазини ви канят да се запишете за техния бюлетин и да получите 10% отстъпка от първата си покупка или предлагат да се възползвате от безплатна доставка.

Напоследък много магазини правят предколедни намаления. Следете за промоции с отстъпки за членове, отстъпки за абонатите на бюлетин, промоции 2 на цената на 1, оферти за подарък бонус с покупката, еднодневни разпродажби и специални вечерни събития.

Проверете таксите и времето за доставка

Когато пазаувате онлайн е важно да имате предвид, че най-ниската рекламирана цена може всъщност да не е най-евтината. Например, артикул с най-ниска цена може в крайна сметка да ви струва повече след като се добавят разходите за доставка. Следователно стоката може да бъде по-евтина на място в магазина или по-евтина за закупуване от конкурент, който я предлага на по-висока продажна цена, но с безплатна доставка.

Освен това преди да направите онлайн поръчката си се уверете, че поръчаните от вас артикули са налични и могат да бъдат доставени преди Коледа. Ако сте добре организирани и направите поръчките и достатъчно рано, може да имате възможност да изберете по-дълъг срок за доставка вместо опция доставка за следващия ден, което е по-евтино и ви позволява да спестите от разходите за доставка.