5 начина да подпомогнете еманципирането на жените на този Ден на жената

5 ways to empower women

 

 

 

 

Имам въпрос към вас. Каква мислите, че е целта на Денят на жената? Да подарите цветя на своята любима, да я заведете на ресторант или на романтична почивка?

Разбира се, това са страхотни неща, с които да я изненадате, но няма нужда да чакате цяла година, за да ги направите. Можете да ги осъществите по всяко време.

 

Но първо, какво означава да подпомогнете еманципирането на жените?

 

Жените чувстват, че имат власт над живота си, когато:

  • Получат добро образование

  • Имат същите права като мъжете (правото да изразяват мнението си, преди всичко)

  • Не са дискриминирани по отношение на доходите

  • Не са подлагани на домашно насилие

  • Се чувстват сигурни, когато вървят сами по улицата нощем.

 

Както виждате, да се даде власт на жената е много повече от това да й подарите букет цветя. Въпреки значителния напредък, който човечеството е постигнало в последните години за намаляване на неравенстото, все още предстои дълъг път, особено в страни като Африка и Азия.

 

Ето няколко начина, по които можете да допринесете за еманципирането на жените. Помнете, че дори един малък жест може да означава целия свят за някого:

 

1 Чиста вода в замяна на образование

Чистата вода е оскъден ресурс за много момичета, които живеят в бедни общности. Милиони момичета трябва да пропускат училище, за да ходят средно по 6 километра, за да си набавят чиста вода. Вашето дарение може да помогне за намаляване на времето, необходимо да си набавят вода и да останат в училище.

 

2 Подайте ръка на смелите жени

Домашното насилие, трафикът на жени, бракът на детска възраст и други опасности са реалност за милиони жени на всякаква възраст. Вашият принос може да помогне да бъдат защитени чрез финансиране на образование, консултиране, медицински грижи, заеми за малкия бизнес, оборудване и други средства, които помагат за преодоляване на трудни фази в живота.

 

3 Предоставяне на микрокредити на амбициозни жени предприемачи

Предприемачестовото е най-добрият избор, който една жена може да направи, за да бъде наистина независима и да има власт над живота си. Тази услуга помага на амбициозните и съвестни жени да се свържат с хора, които желаят да съдействат, предоставяйки кредити и така да подмогнат постигането на целите им.

 

4 Също така 8-ми март е и Ден на майката

Първите дни от майчинството са критични за живота на новороденото. Можете да участвате активно в местни благотворителни организации и да помагате с основни неща като памперси, одеала, сапун и почти всичко, което ще е от полза за майката, за да отгледа детето си. Някои благотворителни организации предоставят списъци с това, което е необходимо на самотните майки и за децата им. Винаги има майки в нужда по света. Можете да ги намерите дори чрез търсене в Google.

 

5 Покажете на жените в живота ви, че ви е грижа

В повечето случаи един малък жест е достатъчен, за да направите някого щастлив. Помислете за жените в живота си и за положителното им влияние върху вас.

Защо не отделите време, за да им покажете благодарността си? Толкова е лесно да изпратите съобщение на учител, който ви е подкрепял, когато сте били малки. Да покажате на вашите майка, сестра или дъщеря, че наистина ги оценявате.

 

Хрумват ли ви други начини, чрез които да накарате жените да почувстват, че имат власт над живота си? Отговорте ни в коментар.