Честване на Денят на Свети Патрик по света

Saint Patrick

 

 

Малко празници се честват интернационално както Денят на Свети патрик. Празнува се на 17-ти март и бележи преминаването на най-важния покровител на Ирландия. Денят отбелязва приемането на Християнството в Ирландия и до голяма степен се свързва с ирландската култура. На този ден хората се гощават, консумират алкохол и участват в паради, облечени в зелено облекло или шамруци. Денят на Свети Патрик е най-известният национален празник и е идеалното време за пътуване и празнуване в някои страни:

 

1 Ирландия

Очевидно, най-доброто място за празнуване на Деня на Свети Патрик е Ирландия. Когато националният празник на държавата е известен като Денят на Свети Патрик по света, трябва да бъдат достигнати определени очаквания. Правителството решава да организира фестивал, който създава енергия и вълнение в Ирландия чрез дейности като  творчество, креативност, иновации и сериозен маркетинг. Това прерастнало в 5-дневен фестивал изпълнен с култура, музика, гражданско участие и разбира се, консумиране на напитки и храни по улиците на Дъблин. Все пак празненства се провеждат и в много други градове и села.

 

2 Монсерат

Този малък Карибски остров е единствената друга страна в света, която празнува Денят на Свети Патрик като официален празник. Голям процент от населението може да проследи произхода си до ирландските наследници и далечния 17-ти век. Денят на Свети Патрик е част от серия от едноседмични празници, с които се отбелязава независимостта на Монсерат.

 

3 САЩ

Денят на Свети Патрик се празнува в САЩ най-вече защото ирландската култура е една от най-изявените култури, които определят страната. Въпреки, че не е официален празник, впечатляващи празненства се провеждат в Ню Йорк и Чикаго. Всъщност фестивалът е толкова популярен напоследък, че оцветяват река Чикаго в зелено за празника.

 

4 Аржентина

Буенос Айрес е домакин най-големия парад на Свети Патрик в Южна Америка. Градът е изпълнен със събития и най-доброто е партито в центъра на града.

 

5 Великобритания

Не е изненада, че Денят на Свети Патрик е популярен във Великобритания. Много ирландски граждани живеят тук и страната включва част от Емералдския остров. Най-големият парад се провежда в Бирмингам на 3-километров маршрут през центъра на града. Ливърпул и Манчестър са два града с голям брой ирландци и много неща се случват на празника.

Гласгоу също има голяма част ирландско население, което е пристигнало през 19-ти век. Това е довело до откриването на много ирландски пъбове и ежегоден парад по случай Денят на Свети Патрик от 2007 година насам.

 

6 Канада

Едно от най-добрите места, на които да отпразнуваш Денят на Свети Патрик в Северна Америка е Монреал. Парадът се провежда всяка година без прекъсване от 1824 година, а Денят се чества от 1759 година от ирландски войници в гарнизона на Монреал.

Независимо от вашето мнение за Ирландия, Денят на Свети Патрик е чудесен повод да участвате в тържества след началото на пролетта. 

 

Сещате ли за други градове, в които можете да избухнете на този 17-ти март? Отговорете ни в коментар!