Ferratum Group обявява ново партньорство като титулярен спонсор на STARD за FIAWorldRX 2019.

STARD Ford Fiesta RXS supercar with new livery & FERRATUM Group Logo

Ferratum Group обявява ново партньорство като титулярен спонсор на STARD за FIAWorldRX 2019.

Ferratum има удоволствието да обяви ново партньорство като титулярен спонсор на състезателния отбор STARD за FIAWorldRX 2019г.

За почти 14 години Фератум е в челните редици по технологични промени във финансовите услуги, поставяйки под въпрос статуквото чрез постоянни вътрешни технологични иновации, за да внесе нови, напълно дигитални и в реално време финансови решения и услуги за частни и бизнес клиенти по целия свят.

В FIAWorldRX състезателният екип на STARD е в челните редици на играта в моторните спортове и споделя същия нетрадиционен начин на мислене. Използвайки технологии за подпомагане на развитието и управлението на състезателните си автомобили, от STARD мислят нестандартно и постоянно повишават стандартите за диагностична точност и анализ на производителността след всяко състезание. Това наподобява постоянната оценка на Ferratum и подобряването на алгоритмите за оценяване. Съществува ясна ДНК връзка между организациите на  STARD и Ferratum, което прави партньорството изключително привлекателно.

Партньорството включва предоставянето и управлението на два нови автомобила Ford Fiesta RXS Evo 5 Supercars от STARD, носещи логото на Ferratum на FIAWorldRX 2019.

Популярността на световния рали шампионат нарастна драстично през последната година и глобалната й  телевизионна аудитория се е увеличила с 22% от 2017 до 2018 година, достигайки 678 милиона домакинства.

Коментар на Йорма Йокела, главен изпълнителен директор и основател на Фераум:

„От създаването на Фератум през 2005г. ние се стремим да предлагаме на нашите клиенти най-бързите и най-удобните кредити. Нашето партньорство със STARD ни позволява да запознаем с нашата марка и услуги по-голяма аудитория – едни от най-бързите състезателни автомобили, които рекламират също толкова бързите услуги на Фератум, това е перфектната комбинация. Точно както Фератум е иноватор в сферата на финансовите услуги, екипът на STARD е на челните позиции по технологичен напредък в моторните спортове и световните рали състезания, с изключително новаторски и високо напреднал технологичен екип, очакваме с нетърпение да продължим  и развием това партньорство“.

Коментар на Майкъл Сакович, главен изпълнителен директор и основател на STARD:

„В лицето на Фератум ние намерихме  напреднало мислене и отворен към новото партньор, който напълно отговаря на мисленето на Stard. Това ни даде възможност да организирме и стартираме нашата нова 2-годишна шампионска програма за изключително кратко време. Очакваме с нетърпение по-нататъшното, досега фантастично сътрудничествос целия екип на Фератум, за да разширим общата си дейност. Въпреки, че все още не можем да разкрием много подробности, бъдете готови за много изненади. Фератум е един от най-динамичните нетехнически спонсори, с които досега сме си сътрудничили. Доказателството за това дойде още след състезанието за откриване на сезона в Абу Даби, където Янис Бауманис се класира на трето място. Това със сигурност е подходящо начало за това сътрудничество и за дебюта на нашия нов автомобил“.

За STARD

STARD (Stohl Advanced Research and Development), основана от главния изпълнителен директор Майкъл Сакович, е компания, специализирана в научноизследователската и развойната дейност, окято работи в областта на модерните спортове, състезанията и високопроизводителните технологии. Stohl Group е основана и е собственост на бившия световен шампиона на ралито Манфред Стол и се състои от треи големи, независими един от друг бизнес отдела:

 

  • STARD (R&D за моторни и автомобилни спортове и други),

  • Stohl Racing (техническо и логистично обслужване на моторни спортове, резервни части),

  • Stohl Apartments (Настаняване)

 

STARD се фокусира върху цялостното развитие на автомобила и подсистемата и заедно с другите отдели на Stohl Group покрива цялата производствена верига - от първата концепция, дизайн, изграждане на прототип, до производство на малки серии автомобили.

Stohl Racing допълнително предлага световно състезание за най-високо ниво на разработени предимно от STARD превозни средства.

STARD се състезава в Световния рали шампионат на ФИА в кръг със собствени разработени автомобили Ford Fiesta от 2015 година насам.

От 2008г. насам STARD също е много активен в R&D проектите за пълна система за задвижване и е поел новаторска роля чрез въвеждането на първия в света електрически автомобил Rally/Rallycross development car “HIPER MK1”.

Информация за HIPER MK1:

https://www.motorsport.com/rally/news/world-s-first-electric-rallycross-car-revealed-843163/843163/

https://www.youtube.com/watch?v=5844VCjRpv0

https://www.youtube.com/watch?v=dIeD56BnI-o

 

www.stard.at

STARD Homepage: www.stard.at

STARD Contact: office@stohl-group.com

Facebook page: @stard.austria

Instagram: stard.austria

За FIAWorldRX, представен от Monster Energy.

FIAWorldRX, представен от Monster Energy, е къс, остър състезателен път на смесени повърхности (мръсотия и асфалт). Високо квалифицираните шофьори са оборудвани с RX Supercars с над 600 к.с. и ускорение от 0 до 60 км / ч за по-малко от две секунди. World RX дебютира през 2014 г. с много предстоящи събития в  Аржентина, Турция, Канада и цяла Европа. Основавайки се на успеха на първите пет сезона на World RX и нарастващата инерция зад серията, календарът за  2019 ще включва 10 кръга на четири континента. Ще посети някои от най-историческите релсови пистирали трасета в света, въвеждайки две вълнуващи нови предизвикателства във формата на Yas Marina Circuit в Абу Даби и легендарната Circuit de Spa-Francorchamps в Белгия.

 

След успешния си дебют миналата година, фестивалът Speedmachine в Силвърстоун се връща на 25-26 миай.

Посети нашия официален сайт: www.fiaworldrallycross.com

Стани част от #RX:

Twitter: @FIAWorldRX, | Facebook.com/FIAWorldRallycross |

YouTube.com/RallycrossRXTV | Instagram: FIAWorldRX

 

График на FIAWorldRX за 2019


ABU DHABI, 5. – 6. April  Yas Marina Circuit

BARCELONA,  27. – 28. April  Circuit de Catalunya

BELGIUM , 11. – 12. Mai  Spa-Francorchamps

UNITED KINGDOM, 25.  26. Mai  Silverstone

NORWAY, 15. – 16. Juni  Hell

SWEDEN, 6. – 7. Juli Holjes Motorstadion

CANADA, 3. – 4. August  Grand Prix de Trois-Rivières

FRANCE, 31. August – 1. September  Lohéac, Bretagne

LATVIA, 14. – 15. September  Bikernieki National Sports Base

SOUTH AFRICA, 9. – 10. November  Killarney International Raceway

 

За Фератум:

Фератум Груп предлага международно мобилно банкиране и онлайн потребителски и бизнес кредити. Основана през 2005г. и със седалище в Хелзинки, Финландия, Фератум Груп се разраства бързо и вече предлага услугите си в 25 страни в Европна, Африка, Южна и Северна Америка и Азиатско-тихоокеанския регион.

Като пионер в онлайн и мобилната технология за финансови услуги, Фератум е начело на революцията на онлайн кредитите. Мобилната банка на Фератум, стартирана през 2010г., е иновативна платформа за мобилно банкиране, предлагаща набор от банкови услуги, включително онлайн плащания и трансфери в реално време само чрез едно приложение. В момента тази услуга се предлага на 5 европейски пазара. Фератум има приблизително 2 милиона активни и бивши клиенти, които имат сметка или са получили един или повече кредити в миналото (към 31 декември 2018г.), от които над 792 000 клиента имат открита сметка към мобилната банка или активен кредит през последните 12 месеца.

Ferratum Group е регистрирана в Prime Standard на Франкфурстката фондова борса със знак ‘FRU.’ За повече информация посетете: www.ferratumgroup.com.