Къде намери своя герой?

Къде намери своя герой?

Животът е пълен с възходи и падения. Победи и загуби. Ние всички сме заедно в този живот и има някои специални хора, които ни вдъхновяват да се пробудим днес и да бъдем най-добрата версия на самите себе си. Всеки един от тези специални хора е герой по свой собствен начин – инфлуенсери от социалните медии, знаменитости, семейство, приятели. Нашите герои са тези, които ни дават „онова нежно побутване“, когато не знаем как да продължим с живота си.

Вдъхновяващи герои в социалните медии

Изненадващ начин, по който да намериш герой е чрез хаштаг. В днешния свят на социални медии хаштаг-овете влияят много върху начина ни на мислене. Опитай да потърсиш в Instagram с хаштаг #inspiration или #inspo. Резултатът от търсенето ще съдържа десетки милиони публикации. Естествено, не всички тези хора и публикации ще те вдъхновят да промениш живота си, но не подценявай силата на #целите или #мотивацията.

Хората, които се открояват на тези форуми са точно като теб, но те споделят своя опит и ни мотивират да постигаме целите си, да бъдем по-добри и дори да останем позитивни, въпреки трудностите. А ти онлайн ли откри своя герой?

Положителни или отрицателни герои са инфлуенсерите?

Произходът на думата „influencer“ идва от маркетинга. Първоначално е била използвана за идентифициране на човек, който има последователи в социалните медии – и, което е по-важно – човек, в чието мнение хората се вслушват. Това може да е някоя знаменитост или някой, който е известен само онлайн. Точно както думата герой обаче, думата знаменитост се използва толкова често, че може би е изгубила част от значението си.

 Нека да помислим за смисъла, който влагаме в думата герой. Инфлуенсерите говорят на теб. Те ти казват неща, които искаш да чуеш и такива, които не искаш знаеш. Понякога инфлуенсерът може да те убеди, че животът ти ще се подобри, ако използваш определен продукт или услуга. Друг път, могат да те мотивират да приличаш повече на тях или пък да следваш целите си.

Въпреки че никога няма да срещнеш тези хора в реалния живот, те ти говорят където и да се намираш. Ето защо е добре да те предупредим за инфлуенсерите: избирай ги мъдро, защото думите им имат значение. Независимо кой е твоят герой, увери се, че е от полза за твоето самочувствие, развитие и придава стойност на живота ти.

Героите в твоето семейство и сред приятелите ти

Понякога героят ни е много по-близо до дома, например, сред членовете на семейството ни или близък приятел. Кой те е подкрепял, вдъхновявал или насърчавал да станеш по-добър? Вероятно се сещаш за твоята майка или баща? Или пък за онзи стар приятел от училище?

Героите не са само за децата, въпреки че те по-бързо биха признали, че техният герой е родител или приятел. Дали ще направиш това чрез произнасяне на специална реч, връчване на награда или покана за вечеря, похвално е, когато благодариш на своя герой. Тази награда е също и за теб.