4 съвета за новата учебна година

4-saveta-za-novata-uchebna-godina

Подобно на коледните реклами, които ви уведомяват, че идва зимата, налаото на новата учебна година бележи края на лятото. Какво означава връщането на училище за теб и твоето семейство? Независимо дали училището или университетът са част от живота ти, прочети нашите 4 съвета за бързо и лесно адаптиране към работата или училището.

Върни се към училищните процедури и графици

Връщането на училище означава нови процедури и промени за много хора през есента. От малки деца до възрастни, които продължават образованието си, всеки ще има график, който трябва да спазва. Опитай се да отделиш конкретно време за важни неща през деня, като време за събуждане без да се налага да бързаш, време за вечеря през делничните дни и разбира се, време за домашни или домакинска работа.

Времето за лягане също е важно за всички, на училищна възраст или не. Това трябва да е време за релакс и подготовка за предстоящия ден. Въпреки че вечерните процедури като миене на зъбите и избора на дрехи за следващия ден не отнемат много време, важно е да не бързаш. Отдели допълнително време за всяка дейност, за да си сигурен, че няма да се наложи да правиш всичко наведнъж.

Възползвай се от офертите за началото на учебната година

Това може да е подходящ момент за по-големи покупки като нови телефони или лаптопи, тъй като цените на тези стоки са изгодни по това време годината. Тъй като много други потребители също обмислят тези неща, можеш да намериш много полезни отзиви за всякакви готини технологии и джаджи. Направи проучване и сравни цените, когато избираш покупките си, за да си сигурен, че получаваш необходимите функции при това на справедлива цена.

Възползвай се от намаленията за ученици, когато е възможно

Ако самият ти си студент или някой от семейството ти е, има примамливи оферти със студентски карти. Провери онлайн за различни продукти или услуги, които използваш и виж дали има отстъпки, от които ти или ученикът в семейството можете да се възползвате.

Ако си родител на по-възрастен ученик, може би е разумно да му позволиш да направи реалната покупка сам, вместо ти да я купуваш за него, така че да може да използва отстъпки за ученици. Насърчавай по-възрастните студенти и тийнейджъри да държат очите си отворени за промоции и оферти за студенти.

Фактори, които влияят на неочаваните разходи

Лесно е да се впуснеш в есента бе проблеми и подготвен. Въпреки това, може да има други разходи, които да те изненадат. Какъвто и да е бюджетът ти за училище (или работа), предвиди малко допълнителни средства за непредвидени разходи или пък фонд за дъждовен ден. Бъди готов за покупки в последната минута или за други разходи по-нататък през есента.

Каквото и да означава за теб връщането на училище, използвай тази възможност, за да се организираш и да бъдеш готов за предстоящата учебна година. Ако имаш нужда от допълнителни средства, разчитай на заем до заплата от Фератум.