7 идеи как да спестяваш през есента

7-idei-kak-da-spestqvash-prez-esenta

Лятото свършва и е време да се върнем към нормалния живот. Какво можете да направите, за да наваксате летните си разходи и да спестите пари тази есен? Вижте нашите 7 съвета, за да спестите пари след лятото.

1. Спестявайте пари в хладното време

Сега, когато не е толкова горещо, можете да се насладите на хладния въздух. Това също може да е подходящ момент и, за да спестите от разходите си завентилация и климатици. Изключете вентилаторите и отворете прозорците за свеж въздух.

Говорейки за времето, това е и моментът да помислите за зимата, която предстои. Проверете уплътненията на прозорците и вратите. Подмяната им може да бъде евтин начин да спестите разходи за отопление, когато времето стане студено.

2. Гответе у дома, за да намалите разходите

Направете си план за хранене, за да готвите повече вкъщи и да пропускате ресторантите. Помислете за скара на открито, за да се насладите на края на летния сезон.

Все още има свежи продукти в края на лятото. Запасете се със зеленчуци и плодове и направете големи партиди храна, които можете да замразите. Супите са лесен начин да използвате излишните зеленчуци и да ги замразите за по-късна употреба. Можете също така да спестите време с лесни ястия за тези забързани есенни вечери.

3. Извлечете максимума от сезонните разпродажби

Пазаруването извън сезона е чудесен начин да спестите пари през есента. Разпродажбите през лятото и намаленията за новата учебна година са доста кратки. Придържайте се към списъка с необходимите ви неща, вместо да пазарувате хаотично и импулсивно. По този начин получавате отстъпките, които искате, но също така купувате неща, от които наистина се нуждаете.

Може би не сте успели да отидете на мечтаната лятна ваканция? През есента може също да има някои оферти за бягство в последния момент. Обмислете предварителна резервация за пътуване по-късно през годината или дори през пролетта и ще получите най-много за парите си.

Онлайн пазаруването е точното място за страхотни оферти, но не е единственото. Компаниите са готови да увеличат продажбите си и всичко, от застраховка до телефонни договори, може да доведе до спестявания във времето. Следете внимателно, за да видите дали има оферти за регистрация или предимства на променящите се доставчици за различни услуги.

4.Започнете пазаруването за Коледа още сега

През летните ваканции обикновено са най-големите разходи за повечето домакинства. През зимата ще трябва да внимавате с разхдите за Коледа. Когато пазарувате извън сезона, можете да закупите и коледни подаръци. Направете списък на хората, за които ще купувате подаръци и дръжте очите си отворени за добри предложения още през есента.

Не забравяйте, че не всички коледни подаръци трябва да бъдат с коледни теми (които вероятно все още не са налични). Повечето хора биха се радвали да получат подарък, който наистина искат, не е задължително да има снимка на Дядо Коледа или елени. В много отношения подаръците, които не са тематични за Коледа, ще се използват по-дълго и ще им се радват през цялата година.

5. Общувайте и спестявайте с домашни партита

Повечето хора са в една и съща ситуация през есента, по-малко социални ангажименти и повече работа вкъщи, за която да се погрижат. Но графиците за уикенда на хората също се изчистват, така че това може да е подходящ момент да поканите приятели на гости.

Избягвайки ресторанти и кафенета, можете да спестите много пари. Изтеглете някои настолни игри или се насладете на спокойна вечер в градината. По-хладното време означава, че спортът може да бъде много по-безопасен и приятен. Само не забравяйте да се обличате според времето.

6.Спечелете пари с гаражна разпродажба

Мислихте ли да направите почистване? Това е чудесен начин да запълните времето, когато сме останали вкъщи през зимата. Друго предимство е, че можете да направите малко пари, продавайки използвани артикули.

Времето е идеално да подредите вещите си и особено тези, които са извън полезрението ви, а и извън ума. Доста работа е да минете през цялото си домакинство, така че избирайте битките си. Разделете предметите си в три категории: пази, продай и дари.

Ако забележите, че има неща, които смятате, че бихте могли да използвате, не се паникьосвайте, придържайте се към предметите, за които можете да решите първо, и се върнете към тези, за които не сте сигурни накрая. Но не забравяйте, че за да бъдете ефективни, трябва да сте твърди. Можете дори да започнете да публикувате артикули за продажба онлайн, например, в местни форуми за купуване и продажба, във Facebook и други. Също така не забравяйте да проверите какви документи ще ви бъдат необходими.

7.Управлявайте финансите си

Дори и вие самите да не се връщате на училище, мотивирайте се, за да се справите с практическите неща. Научете начини за по-добро управление на дълговете си и прегледайте добре разходите си. Разгледайте приложенията и програмите за управление на парите и бюджета, за да ви помогнат за правилното организиране.

Накъде отиват парите ви? Има ли неща, от които можете да се лишите? Един от най-големите разходи за много хора е храната. Помислете да вземете пример от децата в училище и да приготвяте обяда си за работа вкъщи.

Спестяването на пари е мисия за цялата година. Но всеки сезон има свои разходи. Ако откриете, че тази есен трябва да правите големи покупки, поставете си за цел да намалите някои от другите разходи. За да посрещнете неочакваните разходи, помислете дали би било добра идея да вземете краткосрочен заем, за да се справите. Използвайте тези бюджетни проследяване, за да сте сигурни, че можете да извършвате плащанията си ефективно и да извлечете максимума от есенното време.