5 факта, които влияят на решението колко да похарчиш за годежен пръстен

ferratum-5-fakta-koito-vliqqt-na-reshenieto-kolko-da-poharchish-za-godejen-prysten

Задаването на големия въпрос на този, когото обичате, е голяма промяна в живота. Надеждата, че ще кажат „да“, бързо се заменят от надеждата, че ще харесат пръстена, който сте избрали. Да решите колко да харчите за годежен пръстен, винаги е трудно решение. Събрахме 5 съвета, които да ви помогнат вземете правилното решение спрямо вашите финанси.

1.Заплатата и годежният пръстен

Често цитирано правило е, че годежният пръстен трябва да струва между една и три месечни заплати. На какво се основава тази цифра? Да кажем, че изкарвате 1000 лева на месец и сте готови да зададете въпроса. Средната препоръка е две месечни заплати, така че това означава около 2000 лева.

Въпреки това, преди всичко, пръстенът е романтичен знак за ангажираността ви към партньора - затова помислете за тяхното мнение по въпроса. Винаги ли са искали луксозен пръстен или биха оценили нещо по-малко натрапчиво? С тази информация можете да продължите напред, изчислявайки какъв вид пръстен можете да си позволите според заплатата си.

2.Изчислете реалистично разходите си

Спрете за момент и се съобразете с бюджета си. Ако се затруднявате да посрещате месечните си разходи, най-разумно е напълно да забравите предполагаемите правила и да помислите какво можете да си позволите.

Направете развносметка на бюджета за годежния пръстен, както бихте направили за всеки голям разход. В крайна сметка, като оставим романтиката встрани, годежнитят пръстен е точно това – голям разход.

Много бижутери позволяват разсрочено плащане на годежни пръстени, така че това може да бъде добър вариант за вас. Не забравяйте да прочетете дребния шрифт и се уверете, че не плащате огромна премия над първоначалната цена.

3.Не забравяйте да вземете касовата бележка

Когато купувате перфектния годежен пръстен, не забравяйте да обмислите най-лошия възможен сценарий, за да защитите парите си. Може би това не е правилният пръстен или може би не е подходящият момент да направите следващата стъпка. Какъвто и да е случаят, добре е да закупите пръстена от бижутер, който има политика за връщане или поне опции за замяна. Важно е да разберете това преди да направите покупката на пръстена.

Поради тази причина съхранявайте всички оригинални разписки и сертификати на сигурно място. Разумно е да помислите за запазването на всяка персонализация от типа гравюри за по-късно. При всяка голяма инвестиция е важно да бъдете защитени като купувачи.

4.Не забравяйте разходите за самата сватба

Вашите мечти се сбъднаха и отговорът е „да“. Честито! Не забравяйте да вземете предвид сватбата, когато изчислявате колко трябва да платите за годежен пръстен, защото следващата стъпка е скъпа. Много жени и мъже също мечтаят за перфектния сватбен ден. Разбира се, не прибързвайте да пресмятате колко точно ще платите за цветята.

Независимо от всичко, това е вероятната следваща стъпка след годежа, така че имайте предвид този много важен факт. Поради тази причина определянето на бюджета за годежен пръстен трябва да включва и реална представа за вашите планове за следващата година или дори за по-дълго време: включително евентуална сватба и може би други големи покупки като нов дом за щастливата двойка.

5.Помислете дали да купите диамантен пръстен

И накрая, помислете какъв тип пръстен искате да получите за големия въпрос. Най-вероятно диамантеният пръстен е правилният избор. Историята на диамантените годежни пръстени не датира от древни времена. Всъщност това е доста ново явление, което блестящо се продава през годините.

Алтернативите на диамантите са все по-популярни - цветни скъпоценни камъни като изумруди или рубини. Каквото и да решите, би било разумно да разберете какви са очакванията на вашата половинка, ако не сте сигурни. Избирането на пръстен заедно също е опция, но не забравяйте предварително да определите цена от най-високо ниво и внимавайте да оправдаете очакванията.