Топ 3 призрачни дестинации за Хелоуин в Европа

top-3-prizrachni-destinacii-v-Evropa


Американците обичат Хелоуин. След Коледа и Деня на благодарността, Хелоуин е най-големият празник в Америка. Всъщност, според статистиката, миналата година, американците са похарчили рекордните 9.1 милиарда долара, а празнуващите са били 179 милиона.

Как празнуват Хелоуин отвъд океана? Е, с безброй много градове, датиращи от много векове. Всеки от тях с обитавани от духове площади, калдъръмени улички и собствената си мрачна история. Европа наистина предлага идеалния фон за Хелоуин.

Така че, ако търсите призрачна дестинация за Хелоуин в Европа, вижте нашите предложения:

1.    Лондон, Англия

Независимо дали става въпрос за калдъръмените улици, старите църкви или древното римско минало на града, Лондон е едно призрачно място.

Лондон е домът на Джак Изкормвача, най-скандалният сериен убиец в Англия, който се счита, че е извършил жестоките си престъпления в лондонския квартал Уайтчапъл.

Други дестинации са Лондонските кули, където витае призракът на Ан Болейн. Хампстед Хийт, където има няколко съобщения за призрачни видения, включително този на Дик Търпин. Банковата гара, където е видяна „Черната монахиня“.

В Лондон има и много хотели, за които се твърди, че са обитавани от духове. За стая 333 в хотел The Langham има много съобщения за паранормална активност. Както и за хотел Savoy, за който се твърди, че скитащият призрак на Оскар Уайлд се лута между стаи 346 и 362.

Не забравяйте да се включите в обиколката Джак Изкормвача, за да проследите стъпките на скандалния сериен убиец. Или можете да обиколите някои от другите призрачни обекти, които ще ви пренесат по улиците, гробищата и старите алеи на Лондон.

2.    Единбург, Шотландия

Единбург е мястото, което се смята за едно от най-обитаваните места не само във Великобритания, но и в света.

Подземията на Единбург са поредица от стаи под града, завършени през 1788 г. Подземията са известни на ловците на призраци и търсачи на тръпки по целия свят, а също така са били обект на няколко телевизионни документални филма.

Има безброй истории за паранормална активност и наблюдения в подземията и дори вярвания, че серийните убийци Бърк и Хеър са ги използвали като място за съхранение на телата, които след това са продавали на медицинските училища.

Други задъжителни дестинации за Хелоуин в Единбург са Samhuinn Fire Festival - келтски фестивал и езическо тържество, отбелязващо края на сезона на прибиране на реколтата и началото на зимата. Както и 400-годишните проходи и домовете на The Real Mary King's Close, чиито жители са замесени в скандалните преследвания на вещици в Единбург.

3.    Трансилвания, Румъния

Някои казват, че Трансилвания е разположена върху едно от най-силните магнитни полета на Земята и приказките за свръхестественото са част от румънския фолклор в продължение на много векове. В действителност Трансилвания е атрактивна с това, че тя е дом на най-известния вампир в света - Дракула.

Измисленият герой граф Дракула, създаден през 1897 г. от ирландския автор Брам Стокер, всъщност е бил вдъхновен от една от най-известните фигури от румънската история - Влад Дракула, по-известен като Влад Цепеш, който е бил владетел в различни периоди от 1456-1462г.

В допълнение към невероятния маскараден бал за Хелоуин, има много страхотни обиколки, включително и на замъка Бран (по-известен като замъка на Дракула), където гостите могат да отседнат през нощта, както и литературни обиколки, които проучват романа „Брам Стокър“.

И така, къде ще празнувате Хелоуин тази година?