Black Friday: Как да пазаруваме по-разумно?

cheren-petuk-kak-da-pazaruvame-po-razumno

Черният петък е известна пазарна екстравагантност. Началото му се поставя в САЩ, а по-късно завладява целия свят. Какво означава Черният петък за днешните купувачи и как можете да се възползвате максимално от него?

Какво означава Черен петък?

Черният петък е време да се разходите из търговските центрове в търсене на най-добрите оферти. Освен това е страхотен начин да се отпуснете.

Черният петък се разрастна в международен план едва през последните години. Международните търговци на дребно искат да останат конкурентоспособни и са установили, че хората са готови и желаят да пазаруват, когато ще сключат изгодна сделка. Статистиката показва, че все повече от продажбите се извършват онлайн

Еднодневни разпродажби за черен петък

В последно време голяма част от търговците са осъзнали, че не е необходимо да се ограничават само в един ден и насърчават потребителите да пазаруват през целия ноември. Това ни води до първия съвет, който искаме да дадем: Черният петък може да не предлага най-добрите оферти, така че дръжте очите си отворени.

Познаването на цените, водещи до Черен петък, е добра идея. Освен това, ако пазарувате онлайн, не забравяйте да създавате списъци с желания, за да можете да купувате неща бързо и да не се разсейвате от други оферти.

Кибер понеделник?

Както споменахме, Черният петък е по-скоро концепция, отколкото действителен ден. Първият понеделник след Черния петък е Кибер понеделник. Както подсказва името му, това означава, че продажбите са онлайн, а не в магазина. Линията между тези два празника обаче се е размила заради онлайн търговията на дребно.

Подобно на Черния петък, Кибер понеделник разчита на своя имидж като чудесно време за сключване на сделки. Пазарувайте внимателно, тъй като цени не са непременно толкова намалени, колкото изглежда.

По време и на двата дни бъдете скептични към първоначалната цена, защото тази цена понякога може да бъде подвеждаща. Независимо от това, безплатна доставка или други допълнителни екстри са изобилни и в Кибер понеделник.

Пазарувайте техника

Tech Radar обяснява, че най-добрите оферти за Черен петък са продуктите и уредите на Apple. Разбира се, има разлика от година на година, която се определя от новите моделите и кога ще бъдат пуснати.

Излезте от дома си

Въпреки че всички харесват комфорта на дома си за пазаруване, произходът на Черен петък все още има някакво значение. Някои от най-добрите оферти са във физическите магазини, така че не пропускайте да отидете. Дръжте очите си отворени за реклами, за да разберете дали местните магазини ще имат примамливи сделки.

И накрая, много магазини могат да бъдат доста предвидими, тъй като всяка година на този ден предлагат подобни артикули. Ако миналата година сте видяли нещо, но не сте го купили, проверете същия магазин и тази година и може би ще имате късмет.