Ето няколко интересни идея как да отпразнувате Великден с вашето семейство тази година

Ето няколко интересни идея как да отпразнувате Великден с вашето семейство тази година

Великден е един от най-святите християнски празници. За великденските празници всяка къща е почистена, украсена, хората се обличат с нови дрехи – символ на новия живот през пролетта и възкресението на Христос. Трапезата е отрупана с вкусни ястия и сладкиши.

В условията на извънредни обстоятелства и необходимост от самоизолация, с малко творческо мислене може да направим този Великден незабравим.

 

Ето 10 идеи, от които можете да се възползвате, независимо от разстоянието:

 

 1. Готварско състезание

 

Съберете семейството си, за да направите най-любимите си ястия заедно.

 

Можете да включите всички, с които живеете, а защо не и роднините, с които не можете да се видите заради социалната изолация, но пък използвайки видео - онлайн връзка, чрез някоя от социалните платформи.

 

Всичко, което ще трябва да направите, е да се предизвикате един друг, за да опитате да приготвите любимото ястие за вечеря. Един ден преди празника можете дори да се съберете на онлайн домашно парти и да се разберете кой какво трябва да сготви.

 

След това се разберете за време, в което да оцените всяка една от приготвените чинии.

 

Ако играете заедно, означава, че членовете на семейството може да се наложи да ядат печен фасул на тост накрая, докато феновете на нудълите може да трябва да опитат нещо, което се нуждае от малко повече усилия, отколкото просто добавяне на вода.

 

Ако пък имате по-различни предпочитания, следващото предложение е за вас.

 

 1. Организирайте вечеря-изненада

 

Приготвянето на храната е най-подходящото време за сплотяване на семейството, но ако готвенето не е силата ви, можете да уговорите час, в който всички да сте на масата и просто да поръчате храна за Великденската вечеря.

 

В условията на извънредни обостоятелства имате вече много опции. Повечето от любимите ви заведения, вече се реорганизираха и адаптираха, така че това е чудесен начин да бъдете мили един към друг и да подкрепите местния бизнес, който този Великден е под ударите на COVID-19.

 

Тези малки лакомства, които обикновено приемаме за даденост, имат много повече смисъл в този момент.

 

 1. Направете ръчно изработени подаръци
   

Ако сте семейство, което обича да твори, можете да отпразнувате Великден, като проявите малко креативност и направите ръчно изработени подаръци. Помислете дали можете да ги оставите пред вратата на съсед или пък подарък изненада на друг член от семейството.

 

Независимо дали става въпрос за цвете, което сте пресадили, домашно приготвени сладкиши, малко плетено великденско зайче или ръчно изработена картичка - малко великденска сръчност ще ви помогне да се съхраните психически в условия на изолация, плюс това ще ви накара да се чуствате още по-добре, защото правите нещо добро за друг човек.

 

 1. Позабавлявайте се с децата и направете „Великденски костюми“

 

Ако имате по-малки деца, можете да развихрите въобръжението си и с подръчни материали да направите Великденски костюми, които децата да носят из къщата.

 

Ако нямате подходящи материали, проявете творчество с предмети, които сте приготвили за кошчето- като алуминиево фолио, картонени опаковки, кутии за зърнени храни, плюс малко тиксо и някои моливи за оцветяване. Всичко това може да помогне на децата да проявят креативност.

 

Помогнете им да отпразнуват и споделят творенията си онлайн със своите братовчеди, баби и дядовци, и приятели с видео чат или споделяне в социалните мрежи.

 

 1. Направете козунак

 

Независимо как точно обичате козунака, сега можете да съберете семейстовто си и само с един клик в Гугъл да си направите свой собствен докато се забавлявате. Усилията ви със сигурност ще бъдат възнаградени.

 

 1. Направете си цветен  Великденски кът

 

За тези от вас, които не си падат по шоколада и въглехидратите, но все пак искате да направите нещо заедно със семейството си, за да празнувате, цветята са идеалният начин да озарите една стая и да вдигнете настроението си. Традиционните великденски цветя включват лалета, нарциси и лилии, но винаги можете да нарушите традицията и да използвате цветя от вашата градина.

 

Отличното тук е, че можете да поръчате цветя онлайн да бъдат доставени или винаги можете да потърсите онлайн курс, който да ви помогне, ако това е нещо ново за вас.

 

 1. Запечатайте тези мигове

 

Това е незаменимо време прекарано заедно и определено си струва да го запечатаме. Независимо дали ще използвате камерата, която събира прах или искате да наемете фотограф, който да направи фотосесия на вашето семейство пред дома ви по време на социална изолация и естествено спазвайки всички предписания на здравния министър. И двата варианта са перфектни, за да запаметите тези моменти и да си спомняте как сте отпразнували Великден.

 

Независимо дали сами ще направите снимките или ще организирате фотограф, има страхотни начини да поръчате отпечатване на снимки онлайн, за да можете да украсите къщата с щастливите си лица.

 

 1. Направете някой Тик-Ток танц с децата

 

Великден е време за забавление. Ако децата ви са съгласни и не смятате, че ви е твърде неудобно, за да бъдете в техните Тик-Ток акаунти, опитайте се да научите някой от танците като семейство. Може би ще бъдете малко сковани, но със сигурност много забавни, и ако не нещо друго, това ще даде доста доза смях на децата ви.

 

 1. На пикник у дома

 

Ако пикникът винаги е било част от всеки ваш Великден все още можете да го направите... но у дома. Независимо дали трябва да създадете къмпингова обстановка около дивана със спални чували, или имате заден двор, където да поставите палатката си. Все още можете да препечете зеленчуци на скарата, да направите горещ шоколад и да се приготвите за битката с яйца в неделя сутринта.

 

 1. Можете да взаимствата малко от запада и да поиграете на „Лов за яйца“

 

Скрийте Великденски яйца в двора или пък из къщата.

Създайте малко жокери за децата, които да следват из къщата и излезте в градината, за да поставите следващо ниво в ловът на великденските яйца.

 

Ако имате по-големи и по-малки деца, накарайте ги да работят заедно, за да намерят какво е оставило великденското зайче, завършващо с печелившото яйце накрая.

 

Ако, поради социалната изолация, някой член на вашето семейство не може да присъства направете видео с всички улики, за да може да участва и той дори и онлайн.

Ferratum (HOME PAGE) ви пожелава Весел Великден - там, където сте в безопасност. Наслаждавайте се на своята креативност, създавайте спомени и не забравяйте, че е време да отпразнувате това, което е възможно с тези, които ценим и обичаме.

Весел празник и бъдете здрави!