Как да преобразим дома си в 8 прости стъпки

Вече сме средата на Октомври и все още имаме онези приятни прохладни сутрини. С настъпването на студените дни все повече започваме да мислим как да преобразим дома си, за да го направим по-уютно и приятно място. Откакто започнахме да прекарваме повече време вкъщи, както никоя година до сега, то домът ни се превърна в офис, фитнес зала и виртуално заведение. Нека направим дома си по-удобно и приятно, за всеки един от нас, място.

В последно време все повече се пише и говори за онези малки неща, които правят живота ни по-приятен.

Промяната на дома не винаги означава много и високи разходи, затова ние ще ви насочим как да го преобразите в няколко лесни стъпки с по-малко бюджет. И ако планирате да промените интериора още днес, не се колебайте да използвате заем от Фератум, защото ще имате необходимата сума до няколко минути.

  1. Освободи си място

С разхвърляна всекидневна е доста трудно да си починеш. Затова ти препоръчваме да разчистиш непотребните си вещи, които само заемат място. Един от начините е да освободиш всички повърхности, като събереш нещата си в кутии за съхранение – така ще създадеш представа за по-голям и обширен дом. Разбира се, не е нужно да сложиш всичко в кутии. Можеш да оставиш снимки на семейството си и някой скъпи за теб вещи. Най-важното си остава, но не изглежда толкова претрупано.

  1. Размести мебелите

Един от най-лесните начини да придадеш свежест на дома си е да разместиш мебелите по нов и различен начин. Смени мястото на дивана или сложи някой от мебелите в друга стая и промяната веднага ще бъде забелязана. Масичката за кафе, шкафовете или столовете са изключително лесни за преместване.

  1. Осветлението

Промяната на осветлението е едно от най-важните неща, за да придадете на дома си онази топла уютност, от която имаме нужда в студените и мрачни дни. Използвай натурални материали, както и настолни лампи, за да придадеш по-топъл вид. Свещите също са доста лесен начин, за да постигнеш онази мечтана топлина.

  1. Мека мебел

Меката мебел винаги създава чувство за удобство и комфорт, нали така? Декорация като възглавнички, меки одеяла и килими винаги създават уютна обстановка. Относно килимите – те не само, че те карат да се чувстваш по-топло, те буквално създават топлината. Само със смяната на една декоративна възглавница, преобразяваш дома си моментално.

  1. Топли цветове на стените

Цветовете по стените често биват неглижирани, но нямате представа едни топли цветове как биха подействали на психологическата ви нагласа. За по-спокойна атмосфера се уверете, че цветовете на стените ви не са прекалено наситени. Меките цветове като жълто, оранжево, неутрално кафяво ще придадат пространство и топла нотка на дома ви. Пребоядисването не би трябвало да ви струва скъпо. Също така не е нужно да използвате услугите на експерт, можете да се справите сами с тази задача.

  1. Освободете един ъгъл за релакс

Ако мястото ви го позволява и имате подходящата мебелировка, освободете избран от вас ъгъл от дома си и го превърнете във „вашето място“. Нямате нужда от много – само от един удобен фотьойл или люлеещ стол, малко декоративни възглавници, топло одеяло и малка масичка, за да поставите кафето, чаят или книгата си. Този ъгъл ще бъде вашето място, за да разпуснете след тежък ден на работа, за да почетете книга или просто да си починете.

  1. Направи си сам

Нямате представа колко добре можете да се справите с декорацията напълно сами. Можете да използвате помощта на известен интериорен дизайнер пряко от... YouTube, aко се затруднявате с подбора на предмети, което означава че ще спестите доста, ако си го направите сами. Искате ли да реставрирате антрето или пък да рисувате по стените? Не се притеснявайте да го направите след като изгледате няколко клипа от интернет пространството.

  1. Следете промоциите

Последното, но не по важност нещо е да следите промоциите в мебелните магазини. Повечето от тях имат сезонни или уикенд разпродажби, от които със сигурност ще можете да се възползвате. Ако ги следите внимателно в техните уеб сайтове или брошури, имате възможност да закупите любимите си и необходими стоки на възможно най-ниски цени, което несъмнено означава спестявания за бюджета ви.

 

Но ако все пак планирате по-голям ремонт, винаги можете да разгледате услугите, които предлага Фератум и да се възползвате от заем на месечни вноски до 5000лв със срок на връщане до една година или безлихвен заем за по-малък ремонт до 1000лв. за един месец. Чрез калкулатора можете да видите месечната вноска за избрана от вас сума.

Чрез сайтът ни www.ferratum.bg можете бързо и лесно да попълните заявка, която ще бъде обработена до няколко минути, а сумата ще я получите още в същия ден.

Пожелаваме ви успех в преобразяването!