Как да подпомогнем местния бизнес в месеца на любовта и виното?

Тази година, независимо дали празнуваш Свети Валентин или Трифон Зарезан, трябва да отбележим, че ще ги посрещнем по-различно от всяка друга досега. Трудно е да се изрази с думи колко често в условията на социална изолация, или така модерния напоследък термин „локдаун“, ни липсваха приятелите и близките през изминалата година. Но освен самотата и откъснатостта от другите, заради здравните мерки, не трябва да забравяме и икономическите щети, които претърпяха хиляди малки бизнеси – семейни хотели и ресторанти, местни занаятчии и производители, хората, работещи в сферата на туризма и много други.

Основното послание на празника на любовта не би могло да бъде по-трогателно, отколокото е през тази година и това е идеалният момент да преосмислим подаряването на подаръци. Подарък, свързан с храна или релакс, нощувка в приказна локация, откъснати от ежедневието, нещо дребно и красиво за дома или бижута,  изработени от местни занаятчии, които ще бъдат ценен спомен за цял живот, е много по-смислен подарък от традиционната кутия шоколадови бонбони. Затова, нека тази година се да изберем страхотен подарък, като същевременно подкрепяме местните производители и малкия бизнес, залагайки на точно тези малки търговци, на ресторантите, преориентирали се към доставка на храна за вкъщи, на любимите ни художници и дизайнери.

Ето няколко идеи как да изненадаш близките си за Свети Валентин, като същевременно подкрепяш местните предприемачи:

 

Местни ресторанти и търговци на храни

Храната и връзката ни с храненето се промени през последната година. Всички ние обръщаме повече внимание какво точно консумираме и защо. Не просто на консумацията на храна, но и цялостното ни отношение в подкрепа на местните фермери или производители на храни и подчертаване на връзката с нашата общност. Търсим местни готвачи или влогъри за вдъхновение за идеи какво да приготвим и да се почерпим с храна, която е преживяване, на която да се насладим истински. Разгледай идеите за кулинарни курсове, които се предлагат от местни училища. Или зарадвай някой близък с подаръчен ваучер за свръх специална вечеря или доставка в неговия район. Това ще направи подаръка едно преживяване, както и специален жест, показващ колко те е грижа. Важно е да нахраним и душата и тялото си.

 

Да изберем красотата

Набавянето на местни съставки за направата на сапуни, мазила и кремове не е нищо ново. Това се случва от векове и винаги ни отвежда до местните доставчици, които поддържат тези традиции силни, като същевременно създават нещо, отговарящо на съвременните нужди. Грижата за себе си и близките ни е изключително важна в момента и подаряването на продукти за разкрасяване, допълнително би зарадвало някой в тези времена.

 

Ръчно изработени предмети за домашния декор

Всички бяхме в домовете си през изминалата година повече от всякога и сега е идеалният момент да инвестираш във вещи, с които искаш да се обградиш. Да, големите вериги продават всичко от чашки за кафе до дивани. Но, ръчно изработените маси, столове или дори случайни табуретки могат да бъдат супер практични за използване в ежедневието, докато запазват качеството и красотата си с години. Подкрепи местните майстори, дизайнери и занаятчии чрез закупуването на подарък, който ще остане цял живот, като същевременно ще спомогне и на местната икономика

 

Антични бижута или изработени по поръчка

В месеца на любовта, да подариш нещо красиво и искрящо е несравнимо. Потърси бижутер, който работи по поръчка, или специалист, занимаващ се с антикварство, който е единствен по рода си. Опитай се да намериш нещо, което може да се носи и да му се радваш ежедневно, а не просто нещо, запазено за носене веднъж или два пъти в годината. Да откриеш малък момент на блясък и лукс в една година, която е била толкова предизвикателна, определено ще донесе доза радост на любимия човек.

 

Ръчно изработена керамика, стъкло или друг вид изкуство

Цветята за Свети Валентин са клишето в последните години, така че защо да не инвестирашв в разкошна керамика или ръчно изработена стъклена ваза, за да може в нея да държиш цветя и през цялата година? Има художници, които правят различни шедьоври, които да красят дома ти и да внесат малко красота в ежедневието ни. Една рисунка на ценен спомен от място, което сме посетили през изминалите години и до което сега не можем да пътуваме би било чудесен начин да зарадваш скъп за теб човек.

 

Направи избор през този сезон, който може да бъде от полза за твоите приятели, семейство и общност. Проучи какво прави твоя край уникален и открий нещото, в което да инвестираш този месец, за да зарадваш любим човек.

 

Ние от Фератум искаме да помогнем да гарантираме, че страхотните идеи, които имаш, могат да бъдат осъществени и те подкрепяме в твоите начинания.  Показването на подкрепата си към близките, както и към общността, от която сме част, може да е най-добрият подарък от всички. Затова този месец ти предлагаме възможността с всеки усвоен кредит на вноски или заем до заплата да спечелиш ваучер за преживяване по избор  на стойност 300 лв., с който можеш да избираш от над 300 разнообразни идеи за почивки, дегустации, ръчно изработени бижута, спа пакети и какво ли още не. Не забравяй да въведеш промо код LOVE, по време на кандидатстването си, за да имаш шанса да спечелиш един от 5-те ваучера за преживяване по избор на стойност 300 лв.

Виж пълните условия на кампанията ни на: https://www.ferratum.bg/oficialni-pravila-na-promociyata-mesec-na-lyubovta

 

И не забравяй, че във Фератум подкрепяме отговорното кредитиране, затова нашия екип взима решение за отпускане на кредит, съобразено с твоите възможности. Когато кандидатстваш, ти избираш сумата и срока, в които да я върнеш, а ние ти предлагаме абсолютно прозрачни условия, без скрити такси и неустойки.