Ти си това, което са мислите ти – Как да си поставиш мотивиращи новогодишни цели

пари за нови цели

 

„Независимо дали мислиш, че можеш или че не можеш да направиш нещо – и в двата случая си прав“-

Хенри Форд

 

Ето ни пет седмици след началото на Новата година. Какви постижения си постави за цел тази година? Готов ли си да предизвикаш себе си, да научиш нови неща или да посетиш непознато място?

Как си представяш себе си?

Всеки от нас е склонен да си поставя цели съобразно вътрешната ни нагласа дали сме способни да ги постигнем.

Отдели малко време и разбери как мнението на другите за теб и твоите качества влияе на избора ти на цели в личен и професионален план. Така би могъл да си отговориш на въпроса защо си поставяш определени цели.

Когато си залагаш цели, психическата нагласа може да те мотивира или откаже да изпробваш нови неща, да поемеш предизвикателства или да преоткриеш нещата, които ти харесват и можеш да научиш.

След това е важно да се запиташ защо си склонен да предпочетеш дадена възможност пред друга, когато си изправен пред избор. Дали, защото ти е по-комфортно, защото се чувстваш по-безопасно или поради предишен успех или провал?

Предизвикай любопитството си

В книгата си „Мисловната нагласа: новата психология на успеха“, авторката и професор по психология в Станфордския университет изучава осъзнатите и неосъзнати убеждения и как промяната в представите може сериозно да повлияе начина на живот.

С фиксираната нагласа усещаме способностите си в застой и пасивни. От друга страна, посредством прогресиращото мислене вярваме, че можем да учим, да се развиваме и да напредваме за дълго време занапред.

Чрез прогресиращата нагласа е по-вероятно да опитаме нови неща, които са ни любопитни. Когато я развиваме сме убедени, че благодарение на усилията, дори провалите и отлаганията, можем да постигнем целите си.

Пространство за развитие

Проучванията показват, че ако с прогресиращата нагласа успееш да забележиш дори бавен напредък в това, което правиш или се опитваш да осъвършенстваш, ще се научиш да уважаваш старанието.

В допълнение, вместо да си мислиш, че не си добър в определено нещо и това да те тегли назад, можеш да забележиш усилията ти водят до подобрение и прогрес.

От казаното до тук как оценяваш ролята на убежденията ти в поставянето на цели?

Бъди, който искаш, отиди, където искаш

С настъпването на Новата година, отдели време да помислиш какво би ти харесало да опиташ, с какво искаш да се занимаваш, къде искаш да отидеш и виж какво ще се случи.

Ако мечтаеш за различен живот или ситуация, от тези в които се намираш в момента, обърни се към вътрешната си нагласа и се вгледай в това, което си казваш. Задай си въпроса как можеш да промениш представите си, за да достигнеш там, където имаш нужда да бъдеш.

Промяната започва от тук

Ние от Фератум подкрепяме всеки в стремежа му към нещата, които са най-важни за него, за да се осмели да заживее живота, за който мечтае.

Понякога обаче се появяват непредвидени обстоятелства, които временно те възпрепятстват и трябва да ги премахнеш, за да продължиш напред. Като ключ, който отваря вратите към нови възможности, ние във Фератум предлагаме решения като краткосрочните заеми за тези, които се нуждаят от подкрепа, за да излязат от там, където се и да достигнат мястото, където желаят.

Нашите онлайн заеми са най-бързия и лесен начин да осъществиш желанията си. Само за няколко минути можеш да попълниш онлайн формата за кандидатстване. Без хартиени документи, без чакане на опашки пред клонове. Кандидатстването е напълно безплатно и получаваш отговор до минути!

Приготви се. Можеш да го направиш.

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +