Новогодишен списък с обещания – съвети и трикове как да ги постигнете през 2020

novogodishen-spisak-s-obeshtaniq-saveti-i-trikove-kak-da-gi-postignete-prez-2020

Новогодишните обещания са традиция, свързана с празниците. Те са резултат от моменти на размисъл върху необходимите подобрения в ежедневието на хората и се превръщат във важни цели за благополучие и успех през предстоящата година.

Новогодишните обещания стават все повече с приближаването на края на годината и намаляват след празниците. В повечето случаи забравяме списъка и повечето цели не са постигнати. Това се случва, защото не сме си поставили разумни и постижими цели.

Ако обвинявате себе си, че не сте постигнали целите си през тази година, може би е време да преразгледате списъка си.

Ето списък от съвети и трикове, които ще ви помогнат да съставите списък с постижими цели за 2020 г.

Планирайте предварително

Трябва да помислите какви са вашите цели за 2020 г., преди да се отдадете на празниците. Най-сигурният начин да създадете нереалистичен списък е да започнете да го обмисляте в навечерието на Нова година. Няма да имате достатъчно време да обмислите нещата. В резултат на това вашите новогодишни обещания ще отразяват вашето настроение и идеи от този момент.

Запишете ги

Започнете да записвате обещанията си, за да сте сигурни, че няма да ги забравите. След това можете да направите финален списък, като добавите допълнителни подробности, като мотиви и срокове. Това ще ви бъде полезно през следващата година, за да можете да проследите постигнатите резултати. Така че, оставете си място, за да добавите постиженията си. По принцип, това ще се превърне в бележника на вашия успех.

Не усложнявайте нещата

Примамливо е да продължите да добавяте всички видове цели и мини-цели в списъка си. Въпреки че може да почувствате вълнението от основен ремонт през целия си живот, докато го планирате, реалността показва, че той никога не работи. Резултатът е препълнен каталог с непостижими размери. Трябва да изберете няколко резолюции, най-важните за вас през следващата година. Ако вече имате над 5 резолюции, списъкът ви вече е в затруднение.

Разбийте големите обещания на малки цели

Това е изключително полезно за проследяване на напредъка и добавяне към бележника с вашите обещания. Вместо да поддържате целта си като „Искам да сваля 5 кг“ или „Искам да спестя 2000 лева“, не забравяйте да разбиете тези цели на малки парченца, като „да бягам два пъти седмично“ или „да спестявам по 50 лева всеки месец“ , Това също ще ви помогне, ако искате да останете разумни и да успеете да постигнете поставените цели.

Поставете си срок

Това е от съществено значение за успеха, така че, не забравяйте да го включите. Помислете да поставите крайните срокове за постигане на целите ви. Можете дори да си създадете. Ще трябва да зададете разумни дати. Ако сроковете са твърде дълги, може да загубите ентусиазъм или дори да забравите обещанието си. Ако пък е прекалено кратък, скоро ще ви стане твърде трудно да поддържате темпото.

Правете си подарък при постигането на всяка цел

Това не трябва да противоречи на самата цел - например, ако планът ви е да отслабнете, не добавяйте като награда изяждане на кофа сладолед след загуба на 10 килограма. Изберете нещо безплатно, като ходене на кино или масаж.

Планирайте възможни „подхлъзвания“

Има вероятност да се подхлъзнете от време на време, тъй като никой не е перфектен. Когато това се случи, най-добре е да имате план, какво да правите. Например, ако целта ви е била да бягате два пъти седмично и сте бягали само веднъж, можете да планирате да поскачате на въже. Наличието на стратегия за такива моменти означава, че няма да бъдете обезкуражени при всяко отпадане и в крайна сметка забавяне от плана.