Какво трябва да знаете преди да вземете заем от банка?

Повечето хора са съгласни, че заемът може да бъде добра идея, ако имате нужда от допълнителни пари или ако трябва да консолидирате дългове. Днес по-голямата част от хората имат заем или някаква форма на кредит с финансова институция, а банковият заем е един от леснодостъпните начини за осигуряване на средства.

Ако в момента проучвате възможностите си за заем и искате да избегнете проблеми, причинени от високи лихвени проценти, ако не сте в състояние да изпълнявате законовите задължения по даден заем, има няколко неща, които трябва да имате предвид.

Направете вашите изчисления внимателно

Изчисляването на  заем се прави от финансовите институции, но при проучване на опциите за заем трябва винаги да правите свои собствени изчисления в допълнение към всеки експертен съвет, който може да получите. Избирайте срок и сума , кояото е по силите ви, за да може вноската да е поне под 40% от вашите месечни приходи. Винаги е най-добре да търсите банков заем, който ви позволява да правите изплащане удобно и да се наслаждавате на живота си.

Договорът трябва да бъде прегледан много внимателно

Винаги четете финия шрифт. Подробностите в договора ви са много важни. Преди да подпишете договора си за кредит, уверете се, че сте го прочели внимателно. Два пъти. Всяка клауза и всяка точка може да направи разлика между заем, който е лесен за управление или такъв, който е сложен и може по-късно да причини проблеми.

Периодът на заемане е много важен

При проучването на опциите за банкови заеми периодът на заема е един от ключовите елементи. За жилищния заем периодът на заема може да бъде до 30 години, а за личен заем периодът на заема може да бъде само пет години. Винаги е по-добре да си осигурите заем за по-кратък период, но периодът на заема трябва да е достатъчно дълъг, за да е удобно да плащате и да изплащате цялата сума.

Разгледайте вариантите си

Не на последно място, прочетете колкото може повече информация. Посъветвайте се с приятелите си относно опита им със заеми. Внимателно избирайте и разгледайте оферти от различни банки, така че да можете да направите най-добрия избор. Има много банки, които предлагат големи сделки, но има много лоши оферти, които могат да причинят главоболие надолу по пистата. Бъдите информирани.

В случай на спешна нужда от бързи пари, винаги можете да кандидатствате за първи безлихвен кредит до 15 дни до 700лв от Фератум.

 

 Оценете ни!
Оценете ни! Дай оценка на този разговор, за да подобрим обслужванeто +