Кое да изберем: бърз кредит онлайн или кредитна карта

05.11.2021#Общи

Често когато имаме финансово затруднение пред нас стои въпросът - да ползваме кредитна карта или бърз кредит?

Бързите кредити онлайн са удобна алтернатива за домакинството ти, когато се случи да изпаднеш в краткосрочно финансово затруднение между две заплати. Това са кредити, създадени да бъдат използвани при непредвидени внезапни разходи - ремонт на автомобила, разходи за зъболечение или по-високи месечни сметки от очакваното. Получаването на пари до заплата може да се окаже по-доброто решение пред използването на кредитна карта.

За издаването на кредитна карта е необходимо да преминеш сериозен процес на кандидатстване и да предоставиш документи и удостоверения от работодатели. Решението за издаване също е обвързано с период време, който е от няколко дни до седмица. Често разходите ни не могат да чакат толкова дълъг период. В тези случаи е много по-изгодно да кандидатстваме за онлайн кредит до заплата или на месечни вноски. Становището се взима до минути и не губиш ценно време в напрегнато очакване. Получаването на сумата е също толкова бързо, и не е обвързано с високи такси за теглене на сумата на банкомат, както е при кредитните карти.

Освен това нямаш ограничение как и в кои търговски обекти да използваш сумата на онлайн кредита, тъй като тя не е обвързана с кредитна карта. Получаваш я в брой на каса EasyPay или по твоя собствена банкова сметка и можеш да я използваш, както ти е удобно.

Докато кредитните карти може да изглеждат като по-лесния вариант, погасяването на задължението по тях е дългосрочно обвързващо. Поради това допълнителните разходи са много по-високи, и ще се трупат много по-дълго време. Използването на кредитна карта е изгодно само ако погасяваш похарчената сума при всяко получено месечно извлечение. Само така можеш да избегнеш големите лихви. Ако не успееш да платиш, балансът ти ще се покачи с добавени лихви и такси. Лихвите по кредитните карти са доказано сред най-високите лихви на кредитния пазар, така че в даден момент може да се окаже, че си платил двойно за направена от теб покупка, когато си ползвал кредитната карта. Този факт, в комбинация с постоянното окуражаване за ползване, от страна на издателите на кредитни карти, може да те накара да изпаднете в по-сериозна финансова криза. Кредитните карти са така замислени, че да се превърнат в дългосрочен дълг, докато ти просто се нуждаеш от краткосрочно решение на временни финансови затруднения.

Бързите онлайн кредити, от своя страна, могат да помогнат при нужда от краткосрочен заем, както и да спрат кредитните ви проблеми, при наличие на кредитни карти. Този вид кредити са предназначени за бързо получаване и бързо изплащане – специално за временни финансови нужди. Докато издателите на кредитни карти изискват минимално месечно плащане, което може да те постави в ситуация да изплащаш дългосрочен заем, то бързите онлайн кредити са пари до заплата, които връщаш при получаване на следващото си трудово възнаграждение. Ето защо ще можеш да си платиш нужното посещение при зъболекаря или изненадващия ремонт на автомобила, а от следващата заплата да погасиш малкия кредит, във избрания от теб срок, без да задлъжняваш дългосрочно. На всеки се е случвало внезапния разход да се появи само няколко дни преди заплата, когато вече сме похарчили предната. Както и понякога се случва да се появи нова сметка преди да получиш заплата, поради разминаване в датите. Бързият кредит до заплата може да е точно това, от което се нуждае бюджета ти, за да се справи с проблемите до следващата заплата.

В крайна сметка, кредитната карта може и да е полезна в някои ситуации, и има своите положителни страни, но ако закъснееш с погасителните вноски ще се начислят сериозни допълнителни лихви и такси. При бързите онлайн кредити това просто го няма, защото изплащаш всичко съвсем краткосрочно, без да се обвързваш дългосрочно. Да, разбира се, ако закъснееш над определен период с вноската си и не си уведомил предварително кредитора, е възможно да да се начисли и допълнителна неустойка, но обикновено тя е малка и свързана с разходите по събиране на просроченото вземане.

Когато имаш нужда от пари в брой до следващата си заплата – Ferratum е надежндият партньор и предоставя удобство, сигурност и бързина при преводите.

Вземи бърз кредит до минути.

Кандидатствай

 

Можеш да прочетеш и другите ни статии

Sorry, there are errors on the page: