5 начина да изкараш допълнително пари

Освен ако не си сред изключителните късметлии, вероятно си усетил промяната през последното десетилетие, свързана със световната финансова криза и последващата здравна криза от последните години.

Повечето от нас все още изпитват последиците, тъй като текущият ръст на заплатите не е близо до темпа на инфлация. 

С разликата между приходите и разходите за живот, които се увеличават с всяко плащане, много хора търсят начини да допълват доходите си. И логично, но ако нямаш свободно време за втора работа, това не е лесно. От работата на пълно работно време, отглеждането на децата и малкото свободно време за себе си не остава много време за нещо друго.

Но какво ще стане, ако можеш да направиш малко повече пари, без да се налага да се откажеш от многото си ценно време? Още по-добре, какво ще стане, ако можеш да го направиш с минимални разходи и усилия? Може би дори може да го направиш от дома. Ето пет реалистични идеи как да спечелиш малко повече пари от дома или през свободното ви време.

1. Продай старите си вещи

Продажбата на нещата, които вече не искаш, не само води до допълнителни пари, но носи и допълнителния бонус да разчисти дома ти - и това е допълнително пространство, което може да използвате за други начини да печелите пари.

Спортно оборудване – дали велоергометърът, който си купи повреме на поредния локдаун наистина ползвахте? Замислял ли си се какви още ненужни спортни предмети притежаваш? Ако наистина ги ползваш веднъж на няколко години, може би ще спечелиш повече, ако ги продадеш.  

Дрехите на децата омаляват толкова бързо, че може да пуснеш ненужните дрешки за продажба в интернет или да ги занесеш в някои от магазините, които предлагат ваучери за отстъпка, ако върнеш дрехите за рециклиране или тези, които изкупуват дрехи за продажба втора ръка. Докато се усетиш и трябва да купуваш 2 номера по-големи обувки за малките. Всички бебешки неща като колички, столчета, кенгура и т.н. се продават лесно, защото има и търсене. Просто се увери, че всичко е здраво, чисто и в добро състояние.

2. Преподавай

Един чудесен начин да изкараш допълнителни пари е чрез продажбата на знанията, уменията или опита си чрез преподавателска дейност. Това може да е нещо от твоя професионален живот или да учиш другите на своите хобита.

Можете да даваш успешни уроци в индивидуално обучение или за малки групи: йога, уроци по готварство или уроци по музика. С развитието на технологиите, това вече може да се случва и изцяло онлайн. Това зависи и от това, което преподаваш, но всичко, от което се нуждаеш, е някакво оборудване или място и тези разходи могат да бъдат покрити от парите, които ще изкараш. За някои неща, като упражнения, увери се, че имаш и  застраховка.

3. Твори и продавай

Ако имаш достатъчно късмет, да си творчески-ориентирана личност, може би ще можеш да печелиш пари от твоя занаят. Един бърз поглед в интернет показва, че хиляди хора правят неща и ги продават. Много хора дори правят това на пълно работно време.

Някои от изкуствата и занаятите, на които можеш да се насладиш, са например декорации и покани за сватбени маси, купони, дизайни на тениски, бижута, трикотажни изделия, мебели по поръчка и оригинални произведения на изкуството.

Има много места за продажба на твоите творения онлайн, като социалните мрежи, сайтовете за търговия, тип OLX, или дори и собствен сайт/онлайн магазин. А защо да не се включиш и в различните арт и hand-made фестове, който се организрат?

4. Предложи стая в AirBnB

Ако живееш в оживен град и имаш свободно място защо не опиташ AirBnB? Можеш да оборудвате стаята с мебели втора употреба с малко разходи и да печелиш допълнителни пари всеки месец. А и може да се срещнеш с нови хора от чужди държави.

5. Стани таен клиент

Тайните клиенти получават заплащане, за да посетят магазините и да докладват обратно за клиентската услуга, която преживяват. Колко ще получиш, ще варира доста, но твоите разходи са покрити, така че обикновено можеш дори да запазиш каквото купуваш! Тайните клиенти посещават и заведения и докладват за качеството на храната и услугата. А безплатната храна никога не е нещо лошо!

Трябва да си доста наблюдателен и да имаш добра памет, за да бъдеш добър таен клиент. Ще трябва да помниш кратките си въпроси, да попиташ и да можеш да си спомниш имената на служителите, които са те обслужили или да ги опишеш точно. Най-добре за целта е да си водиш записки или да използваш записващо устройство - внимавай да не снимаш хора без тяхно знание и позволение.

Вземи бърз кредит до минути.

Кандидатствай

 

Можеш да прочетете и другите ни статии

Sorry, there are errors on the page: