Развенчаваме митове - Мит 2: Потребителските кредити имат по-лоши условия от кредитните карти

19.10.2021#Общи

Има много несигурност около условията на потребителските заеми.

Това стана ясно в проучване, проведено от Ferratum през 2021 г. В отговор на редица въпроси относно гъвкавостта, лихвените проценти и други условия, потребителите често имат разнопосочни възприятия и не могат да преценят кое от твърденията да подкрепят, както можеш да видиш в данните по-долу.

Хората често се обединяват, около тезата, че потребителските кредити имат по-лоши условия от тези при кредитните карти. Нека да развенчаем и този мит и да разкрием фактите за това, как функционират потребителските кредити.

Кредитни карти или потребителски заеми - твоята индивидуална ситуация определя коя опция е по-добрата.

Потребителските заеми и кредитните карти са съобразени с различни ситуации и са най-подходящи за индивидуалните нужди.

Кредитните карти са чудесни за разходи, които могат да бъдат погасени незабавно...

За разходи, които са незабавни, относително малки и бързо се изплащат, кредитната карта е добър вариант. Условията на кредитните карти работят добре за тези случаи.

Тъй като повечето кредитни карти предлагат безлихвен кредит до 30-45 дни, този вид кредит ще бъде полезен за тези, които могат бързо да изплатят преди изтичането на безлихвения период, което ти дава възможност да използваш кредита без допълнителна такса... но може бързо да се промени и да стане скъпо, ако не успееш да спазиш краткия срок за погасяване. Във Ferratum предлагаме аналогична услуга за всеки нов клиент, който иска да се възползва от безлихвен заем до 1000 лева за срок до 30 дни.

Ако не можеш да изплатиш кредита в рамките на безлихвения период, ще бъде променена лихвена такса, както би се случило и с потребителски заем.

Разликата с този сценарий е, че лихвеният процент за кредитни карти обикновено е по-висок от лихвите по потребителски заеми.

Потребителските кредити са по-подходящи за по-големи разходи с повече време за изплащане на заема.

Важно е да запомниш, че дори при по-ниски лихви, има и други такси и неустойки за потребителски заеми. Те могат да варират в зависимост от финансовата институция, предоставяща кредита и могат да добавят към общата стойност на заема. С Ferratum винаги получаваш пълна информация за кредита предварително без изненадващи такси или условия по-късно, така че във всеки един момент, независимо дали решиш да погасяваш предсрочно или закъсняваш с плащане повече от 5 дни, да имаш пълна яснота какво би ти струвало това.

Прочети повече за разходите и таксите, които важат за потребителските заеми тук.

Гъвкавост - погасяване и достъпност

Потребителските заеми са по-гъвкави, отколкото си мислиш

Възможностите за погасяване на потребителски заем са по-гъвкави, отколкото повечето хора си мислят.

Подобно на компаниите, предоставящи кредитни карти, някои кредитори предлагат гъвкави възможности за погасяване на потребителски заеми, включително пълно предсрочно погасяване преди датата на падежа. Ако можеш да го върнетш по-бързо, тази опция ще намали общата стойност на потребителския ти кредит значително.

Кредитните карти обикновено осигуряват незабавен достъп до пари.

Независимо какви лихвени проценти и условия за погасяване се прилагат, реалността е, че много хора вече имат кредитна карта. Може да смяташ, че е по-лесно да използваш кредитна карта, вместо да влезеш онлайн и да кандидатстваш за заем. В това отношение кредитните карти осигуряват гъвкавост за незабавно закупуване или плащане на разход, но не много хора биват одобрени от банките за лимит по кредитната си карта, който да ги одовлетворява.

Потребителските заеми просто не работят така.

За да кандидатствате за потребителски заем, първо трябва да получиш одобрение за заем и след това да изчакаш парите да постъпят по сметката ти. Разбира се има опцията да ги изтеглиш и на каса на Easy Pay в брой, но това означва да разполагаш с огромна сума кеш в наличност, което може да доведе до други притеснения. За щастие, процесът на кандидатстване във Ferratum е бърз, ясен и прост. Поради автоматизиран процес на одобрение повечето доставчици на потребителски заеми предлагат одобрение и изплащане на сумата още в деня на подаване на заявлението.

Освен ако не се нуждаеш от средства незабавно, потребителските заеми също са бърз и гъвкав източник на кредит.

Виж повече във видеото.

Вземи бърз кредит до минути.

Кандидатствай

 

Можете да прочетете и другите ни статии

Sorry, there are errors on the page: