Какво да правиш, ако не можеш да си платиш сметките

Задлъжняването може да бъде сериозен проблем, ако не знаеш как да се справиш с него. Има начини, които да ти помогнат да си стъпиш на краката, когато имаш финансови затруднения. Следвай тези стъпки, за да можеш да си плащаш сметките.

Направи си бюджет

Няма нищо по-лошо от това да не знаеш за какво харчиш парите си. Затова трябва да имаш бюджет. Бюджетът ти помага да следиш месечните си приходи и разходите за покриване на сметки и разноските ти. Ако нямаш бюджет, трябва да започнеш да обръщаш внимание за какво харчиш парите си. С бюджет ти можеш да ограничиш излишните разходи и да приоритизираш сметките, които трябва да бъдат платени. Това няма да увеличи парите ти, но ще ти помогне да видиш на какво се дължат финансовите ти проблеми.

Приоритизирай задълженията си

Не всички задължения са равностойни. Някои от тях ти струват повече от други и дестабилизират финансовото ти състояние. Изплащането на кредити като ипотека, лизинг на автомобил и други малки кредити са по-важни за обслужване, отколкото задължения по кредитната ти карта. Приоритизирай тези задължения съобразно финансовто си състояние и ги изплащай съобразно него.

Говори с кредиторите си

Повечето кредитори съдействат на клиентите си, когато те имат финансови затруднения, затова е важно да ги информираш, когато нямаш възможност да обслужваш кредита си. Можеш да уговориш плащания, за да избегнеш допълнителни такси и проблеми.

Разчитай на приятели и на семейството си

Да поискаш помощ от приятел или член на семейството може да те накара да се чувстваш неудобно. Въпреки това, ако имаш силна връзка с тях, това може да бъде най-добрата възможност за теб. Те могат да ти заемат пари без лихва или да ти помогнат, без да очакват нещо в замяна. И все пак, не забравяй, че ако те ти заемат пари, трява да им ги върнеш при първа възможност, защото ако не го направиш, рискувате да развалиш отношенията си с тях.

Краткосрочни заеми

Търсиш краткосрочен заем, когато се нуждаеш от пари? Има различни видове кредитни фирми, които могат да ти предложат заем до заплата или кредити на месечни вноски. Важното е да не забравяш, че това са краткосрочни заеми. Ако не ги върнеш навреме, ти ще влошиш кредитната си история. Въпреки че няма лесни отговори, има ситуации, когато се нуждаем спешно от пари. Бързите кредити са добро решение, тъй като получаваш необходимата сума веднага. Причината за това е възможността да кандидатстваш онлайн, а парите се изплащат в рамките на един ден. Кредитите онлайн могат да ти спестят време и излизшна документация.

Ние, от Ferratum, вярваме че можем да ти съдействаме при нужда с един от двата ни продукта - безлихвен първи кредит до 1000 лв. за срок до 30 дни или кредит на вноски до 6000 лв. Можеш да заявиш заем още сега от тук.

Вземи бърз кредит до минути.

Кандидатствай

 

Можеш да прочетеш и другите ни статии

Sorry, there are errors on the page: